Br%c4%abvs_un_pr%c4%81t%c4%abgs_original

 

Pirmdien, 5.decembrī, Starptautiskajā brīvprātīgo dienā DDMV „Saules skola” notika brīvprātīgo godināšana pasākumā “Gada brīvprātīgais 2016”. Ceremonijas pirmajā pusē brīvprātīgos uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja  pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis. Jauniešu domes viceprezidents Ņikita Aleksejevs strādāja ar publiku un vadīja enerdžaizerus, izklaidējot un saliedējot klātesošos. Pēc aktīvākas daļas sekoja 73 brīvprātīgo sumināšana no visas pilsētas. Pasākuma noslēgumā dalībniekus priecēja muzikālais apsveikums no Olgas Palušinas un Žana Zinkeviča.   

 „Gada brīvprātīgais 2016” saņēma 56 brīvprātīgie, kurus izvirzīja pilsētas organizācijas šai augstajai goda zīmei. Kā arī tika apbalvoti 17 Daugavpils nometņu vadītāji par ieguldīto darbu. Ikvienam no viņiem, nākot saņemt goda rakstu,  tika veltīti īpaši vārdi un pasniegti piemiņas balvas.

Pirmie pēc goda zīmes „Gada brīvprātīgais 2016”  devās brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja sabiedriskajā dzīvē. Pēc viņiem nāca brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja studentu padomēs un skolēnu pašpārvaldēs. Aiz viņiem Erasmus+ brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja Kultūras centros, brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja Neformālajā izglītības attīstībā, brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja pasākumu organizēšanā, brīvprātīgie, kuri sevi aktīvi parādīja sociālajā jomā. Noslēgumā goda rakstus pasniedza brīvprātīgiem, kuri sevi aktīvi parādīja pašvaldības iestāžu aktivitāšu organizēšanā.

Jāatzīmē, ka šogad apbalvoja ne tikai brīvprātīgos – jauniešus, bet arī seniorus. Pasākuma organizatorus priecē tas, ka Daugavpilī ir daudz organizāciju, kuras veicina brīvprātīgā darba kustību.

Ceremonijas „Gada brīvprātīgais 2016” svinīgo noskaņojumu papildināja izveidots video par brīvprātīgo nedēļu, un lieliska iespēja apmeklēt izstādi “SOS! SAULES SKOLU MĀKSLAI!”  – 25.

Pasākumu organizēja Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar Jauniešu domi. Pasākumu atbalstīja  DDMV „Saules skola”.

 

 

Papildus informācija:

Jaunatnes nodaļa

654 22304