1111_original

Latvijas komanda ar lieliskiem panākumiem startējusi Eiropas lielākajā un prestižākajā Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2016, kas  no 1. līdz 3. decembrim norisinājās Gēteborgā, Zviedrijā. Konkursā sacentās  490 dalībnieki no 28 valstīm 35 profesijās.

Godpilno otro vietu, saņemot sudraba medaļas, kā arī nomināciju Best of the Nation ieguva Ieva Blūma un Kate Stroža (Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”) , kas pārī startēja modes tehnoloģijās. Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas ”Saules skola” audzēkne, grafiskā dizainere Anete Aizbalte, saņēma medaļu par izcilību.

Latvijas komanda 28 valstu konkurencē pēc vidējo punktu skaita kopvērtējumā ieguva augsto un godpilno astoto vietu, iegūstot 507 punktus, kas ir virs izcilības līmeņa.

„Latvijas komandas sasniegumi konkursā EuroSkills 2016 ir izcili, jo 9 no 12 konkursantiem ir ieguvuši medaļas,” atzīst Dita Traidās, Latvijas komandas vadītāja, WorldSkills Europe valdes locekle un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore.

Konkursu organizē WorldSkills Europe sadarbībā ar valsti, kurā sacensības notiek. Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu un demonstrēt jauniešu izcilību. Konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules līmeņa konkursu WorldSkills. Iespēja startēt kādā no šiem konkursiem jauniešiem ir tikai reizi dzīvē.

Vairāk par konkursu var uzzināt SkillsLatvia Facebook profilā.

Informāciju sagatavoja

Jolanta Kudiņa

DDMV “Saules skola”

direktores vietniece izglītības jomā

65424576

saules.skola@saules.lv