Jaunie%c5%a1u_dome_original

Novembris ir patriotisma mēnesis. Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienas svinību ietvaros Daugavpils pilsētas Jauniešu dome sadarbībā ar biedrību ”Esi pirmais” organizēja patriotisku pasākumu “Esi patriots!”. Lai pārbaudītu 9.-12.klašu skolēnu patriotismu un mīlestību pret savu valsti 2016.gada 16.novembrī plkst.17.30 Daugavpils Centra vidusskolā notika intelektuāla spēle “Viktorīna par Latviju”.

Pieteikušās bija 8 komandas no Daugavpils pilsētas skolām, katrā komandā līdz 5 cilvēkiem. Spēle sastāvēja no vairākām kārtām. Visas kārtas bija saistītas ar mūsu valsti – Latviju. Par tās izveidi, personībām, notikumiem, pilsētām, novadiem. Vislabāk sevi pierādīja 2 komandas no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un komanda no Daugavpils 3 vidusskolas. Sīvā konkurencē un ar mazu punktu starpību uzvarēja komanda “W szczebrzeszynie” no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas.

Viktorīnas rezultātā skolēni guva gandarījumu un uzzināja to, ko varbūt pirms tam nebija zinājuši par savu valsti . Patriotisms – savas dzimtenes un valsts mīlestība. Tieši to jaunieši pierādīja šajā spēlē ar zināšanām par valsts vēsturi. Latvija – maza valsts pie Baltijas jūras, visā plašajā pasaulē, bet notikumu tajā ir tik daudz un dažādi. Mīlēsim savu valsti un svinēsim tās dzimšanas dienu, 18.novembri, kopā!

 

Ir maza Latvija, ir tad, kad viena,

Priekš divām Latvijām mums zemes trūkst.

Kā bērns no vienas mātes dzimst, ne divām,

Tā mums ir viena māte Latvija.

/Rainis/

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Jauniešu domes

Sabiedrisko attiecību koordinatore

Anna Luīze Ruskule

+371 22127366