0000_original

21.-22. novembrī  Briselē vienkopus tiekas 28 Eiropas Savienības (ES) valstu jaunatnes jomas atbildīgie ministri, lai augsta līmeņa politiskajā debatēs diskutētu un apspriestu jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanas iespējas. Latviju debatēs pārstāv Izglītības un Zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

 

22. novembrī no plkst. 09:30 līdz 17:30, ES Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta padomes augstākā līmeņa debatēm būs iespēja sekot līdzi šeit.

 

21. novembra debašu ierakstu var noskatīties šeit.

 

Par pamatu debatēm “Nodrošināt visiem jauniešiem vienādas iespējas iekļauties daudzveidīgā, vienotā un iekļaujošā Eiropā” ministri izmanto rekomendācijas, kurās ir iekļauti Eiropas jauniešu ieteikumi, kas apkopoti no V cikla Strukturētā dialoga konsultācijām ES dalībvalstīs, tajā skaitā arī Latvijā. Tostarp Ministru debatēs tiek apspriestas jauniešu un politikas veidotāju ES Jaunatnes konferencē sagatavotās rekomendācijas jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai.

 

Jāpiemin, ka starptautisko debašu iniciatīva tika aizsākta Rīgā.

 

 

 

 

 

Debašu aktivitātēm ir iespēja sekot līdzi arī facebook lapā: https://www.facebook.com/events/688401438001899/

 

LJP aicina jauniešus, jaunatnes politikas veidotājus un īstenotājus, Strukturētā dialoga aktivitāšu dalībniekus un ikvienu interesentu, sekot līdzi ministru debatēm un izteikties sociālajos medijos, izmantojot tēmturi #YouthParticipation

 

Informāciju sagatavoja

 

Laura Liepiņa

Latvijas Jaunatnes padomes

Mediju programmas direktore

mediji@ljp.lv | +371 29334062 |

twitter.com/LJP_lv | www.ljp.lv |