Galvena_original

Rudens vidū, 05.10.2016. – 15.10.2016. Daugavpilī veiksmīgi noritējis  latviešu – igauņu projekts par dabu, mežu un ekoloģiju „Feel the Nature of Woods”. Projektu organizēja un novadīja Daugavpils jauniešu biedrība „Serža Li mākslas sintēzes biedrība” , igauņu biedrība „Ida-Virumaa noorte sakslaste ühing” un vācu biedrība „Erfolg”. Jauniešu apmaiņa notika pateicoties  Eiropas programmas „Erasmus +” atbalstam.

Projekta aktivitātēs piedalījās 15 jaunieši no Latvijas (Latgales) un 15 jaunieši no Igaunijas. Projekta laikā jauniešiem tika dota iespēja iepazīties ar citu kultūru, tradīcijām, prezentēt sevi, pastāstot projekta dalībiekiem par savu valsts. Tika organizēti nacionālie vakari. Jaunieši tika iesaistīti neformālās lomu spelēs, darbā grupās, diskusijās un prezentācijās, kas palīdzēja nojaukt socialās un kultūras barjeras, tādējādi radot draudzīgu, vienotu vidi.

Projekta programma bija daudzveidīga un interesana. Dalībnieki piedalījās dabas aizsardības mācībās, ekskursijās, pastaigās, braucienos uz mežu, meža tīrīšanā no lapām un atkritumiem. Bija arī radošās darbnīcas - plastmasas pudeles otra dzīve, stikla pudeles otra dzīve, suvenīru veidošana no meža veltnēm un invalīdu biedrības „Ilgas” apmeklējums.

Projekta laikā tika reālizēti sekojošie uzdevumi:

- mudināt jauniešus iesaistīties sabiedriskajā darbā;

- mudināt jauniešus aizsargāt valsts mežus un dabu kopumā;

- nodrošināt jauniešu apmaiņas projektu un iesaistīt tajā jauniešus no Latvijas un Igaunijas;

- veicināt starpkultūru komunikāciju;

- iepazīstināt jauniešus ne tikai ar Latvijas kultūru, bet arī ar citu dalībvalstu kulturām;

- iepazīstināt jauniešus ar māksliniecisko un radošo vidi;

- paaugstināt jauniešu kompetenču un prasmju līmeni;

- nodrošināt projektā iesaistīto jauniešu apvienošanu, pilnveidošanu un izglītošanu;

- organizēt dažādas aktivitātes, kuras ir saistītas ar kopīgā un atšķirīgā pieņemšanu;

- nodrošināt noslēguma pasākuma aktivitātes un veiksmīgi noorganizēt publisko pasākumu.

 

Noslēgumā jaunieši saņēma Eiroas sertifikātus „Youthpass”. Projekta dalībnieki gan latvieši, gan igauņi augsti vērtē projekta organizāciju, loģistiku un programmu. Jaunieši pateica, ka labprāt piedalītos vēlreiz tāda līmeņa projektos.