Profesiju_virpul%c4%ab_atrast_sav%c4%93jo_nosl%c4%93gums_2016_original

Karjeras nedēļas ietvaros, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizēja pasākumu „Profesiju virpulī atrast savējo!”, kura laikā skolēni iepazinās ar izvēlētajām profesijām, to pārstāvjiem un darba devējiem, nodibināja noderīgus kontaktus, vēroja un izdzīvoja profesionāļu darba ikdienu. Piedzīvojumu pilnās karjeras nedēļas noslēgumā jaunieši atskatījās uz pārdzīvoto, kas ļāva secināt, vai katra izvēlētā profesija ir piemērota viņu personībai. Dažiem tas kalpoja par papildus motivāciju tiekties pēc jau izvirzītā mērķa, bet daži saprata, ka šīs profesijas viņiem neder un ir apņēmības pilni turpināt savus meklējumus.

12.oktobrī jaunieši viesojās Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur tika iepazīstināti ar ārstu profesijas specifiku. Tikšanās sākumā jauniešus sagaidīja Rīgas Stardiņa universitātes pārstāvis, kurš iepazīstināja ar studiju iespējām universitātē. Turpinājumā 5. kursa medicīnas studente dalījās pieredzē par studiju procesiem, kā noris mācības universitātē, kādi mācību priekšmeti tiek apgūti katrā no studiju gadiem, kā arī par studiju laikā notiekošo praksi un tās iespējām. Noslēgumā jaunieši tika iepazīstināti ar ārstu darbu. Tika apskatītas telpas un iekārtas ar ko ikdienā strādā radiologs. Jaunieši viesojās arī pie farmaceita, kur tika izstāstīts par šīs profesijas pārstāvja ikdienas darbu Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Atbalstot jauniešus profesijas meklējumos, mēs plānojam arī turpmāk organizēt Karjeras nedēļā pasākumu „Profesiju virpulī atrast savējo!”, gan arī citus veicinošus pasākumus, kas palīdzēs jauniešiem izšķirties par savu profesionālo nākotni.