22_original

Oktobra sākumā visā Latvijā noritēja Brīvprātīgo nedēļa. Akcijas mērķis bija popularizēt brīvprātīgā darba kustību, meklēt papildus resursus, kā arī apzināties to, ka katram, kurš bez atlīdzības strādā sabiedrības labā, ir iespēja attīstīt savus talantus un prasmes un veicināt personīgo izaugsmi. Daugavpils nebija izņēmums: viens no daudzajiem pasākumiem tika rīkots bērnunamā – patversmē „Priedīte”, kad bez vecāku gādības palikušos bērnus apciemoja Skolēnu parlamenta un Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas pārstāvji. Pasākumā galvenās nebija  aktīvistu atvestās dāvanas, bet gan uzmanība un dvēseles siltums, ar ko jaunieši dalījās ar bērniem.

Brīvprātīgo kustība Latvijā pastāv jau daudzus gadus. Likums, kas regulē brīvprātīgo darbu, tika pieņemts pagājušā gada vasarā. Viena no tā prasībām bija vienotas brīvprātīgo informācijas bāzes izveidošana. Interneta platformas pilotprojekts tika izveidots uz Nodarbinātības valsts aģentūras bāzes, un tā jau ir sākusi darboties. Tam bija veltīta preses konference, kas notika Rīgā Labklājības ministrijas telpās.

Elektroniskās datu bāzes izveidošanā kā partneris piedalās arī Daugavpils pilsēta. Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga un Sarkanā Krusta Daugavpils Jaunatnes nodaļas vadītājs Ņikita Aleksejevs preses konferencē dalījās ar savu brīvprātīgā darba pieredzi.

Brīvprātīgo jauniešu galvenā motivācija ir gūt dzīves un profesionālo pieredzi, jo darba devējs vienlīdzīgu nosacījumu apstākļos labprātāk izvēlēsies cilvēku, kurš ir piedalījies dažādos projektos, kuram ir pieredze strādāt komandā un reālas iemaņas .

Platformas www.brivpratigie.lv mērķis ir palīdzēt brīvprātīgajiem atrast vietas, kur iespējams gūt pieredzi, savukārt organizācijām, kurām ir nepieciešama brīvprātīgo palīdzība, - paziņot par to. Tādējādi platformas praktiskā nozīme nerada šaubas.

Jaunā interneta platforma  ļaus izveidot vienotu brīvprātīgo datubāzi visā Latvijā, kas ievērojami atvieglos pasākumu plānošanu un paplašinās brīvprātīgā darba piedāvājumu loku.

Daugavpils piedalās brīvprātīgā darba informācijas sistēmas izveidošanā