11_original

Eiropas Savienības māja līdz 21. oktobrim izsludina pieteikšanos nodarbību ciklam jauniešiem uzņēmējdarbības un komunikācijas prasmju attīstīšanai "Prakses kalve 2016".

Konkursa kārtībā Eiropas Komisijas pārstāvniecības un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāvji izvēlēsies mērķtiecīgākos un motivētākos 25 jauniešus, kuriem katru nedēļu no šī gada novembra līdz 2017. gada februāra vidum būs iespēja apmeklēt 13 augstvērtīgas bezmaksas nodarbības un cikla noslēgumā saņemt sertifikātu.

Jauniešiem būs iespēja izprast savus mērķus un iespējas, kritiskās domāšanas un argumentācijas būtību, uzzināt par Eiropas Savienības aktualitātēm un diskutēt par tās izaicinājumiem, attīstīt spontanitāti un radošumu, līdera dotības, prasmi pārliecinoši uzstāties auditorijas priekšā un sadarboties. Īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešu uzņēmējdarbības un citu turpmākajā karjerā noderīgu prasmju attīstīšanai.

Nodarbības vadīs profesionāli un zinoši eksperti: izaugsmes trenere Ieva Kimonte, projektu radītāja un vadītāja Madara Mazjāne-Kokina, organizācijas „Quo Tu Domā?” valdes locekle un līdzdibinātāja Ieva Skrīvere, izaugsmes trenere un komandu koučs Kristīne Zaksa, Preses sekretārs Eiropas Parlamentā Kārlis Būmeistars, skatuves mākslas un runas konsultante Zane Daudziņa, aģentūras WRONG sociālo mediju nodaļas vadītājs Vilhelms Meisters, Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore un uzņēmēja Madara Peipiņa u.c.

Jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti līdz 21. oktobrim (ieskaitot) uz e-pastu esmaja@esmaja.lv iesūtīt motivācijas vēstuli, kurā aprakstīta iegūtā izglītība un pieredze sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī mērķi un motivācija dalībai Prakses kalvē.

Jauniešu nodarbinātība ir viena no Eiropas Savienības prioritātēm, tāpēc ES mājā tematisko mēnešu ietvaros tiek rīkoti pasākumi, palīdzot pilnveidot jauniešu prasmes un sniedzot jaunas zināšanas, kas var noderēt, iesaistoties darba tirgū un veidojot savu turpmāko karjeru.

 

Papildu informācija:

Anita Jansone,

Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja,

tel. 67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv.