111_original

29.-30.septembrī Jelgavā un Jelgavas novadā norisinājās pieredzes apmaiņas seminārs jaunatnes lietu speciālistiem. Pieteikties dalībai seminārā bija aicināti tie jaunatnes lietu speciālisti, kuri darbu pašvaldībā jaunatnes jomā uzsākuši pēdējo trīs gadu laikā (2014-2016). Seminārs sniedza iespēju iegūt jaunas zināšanas par stratēģijas izveidi vietējā (pašvaldības) līmenī, sekmēt jaunatnes lietu speciālistu ikdienas darbu, efektivitāti un darbošanās metodes, kā arī ļāva apzināt labās prakses piemērus darbam ar jaunatni Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2016 – Jelgavā.

Seminārā piedalījās vairāk kā 30 dalībnieki (no Aizputes novada, Alūksnes novada, Baltinavas novada, Bauskas novada, Brocēnu novada, Daugavpils pilsētas, Durbes novada, Garkalnes novada, Gulbenes novada, Iecavas novada, Jaunjelgavas novada, Jelgavas pilsētas, Jēkabpils novada, Kuldīgas novada, Limbažu novada, Ludzas novada, Madonas novada, Pārgaujas novada, Salacgrīvas novada, Salas novada, Stopiņu novada, Vārkavas novada pašvaldībām, Izglītības un zinātnes ministrijas un biedrības “Latvijas Jaunatnes padome”) un kā lielāko vērtību viņi atzina kopā būšanu, iespēju ārpus ierastās darba vides pārrunāt ar līdzīgi domājošiem dažādus ar jaunatnes darba attīstību pašvaldībās saistītus jautājumus. Paldies Dinozauriem – pieredzes bagātākiem jaunatnes lietu speciālistiem no Dobeles, Ozolnieku un Saldus novadiem, kas rada iespēju viesoties pie semināra dalībniekiem un dalīties ar savu pieredzi.

Pasākumu organizēja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un biedrību “Latvijas Jaunatnes padome” Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam ietvaros.

 

Vairāk informāciju par semināru, tajā rādītās prezentācijas un citus noderīgus informatīvos materiālus darbam ar jaunatni meklē:

http://ljp.lv/pieredze-ir-tas-ko-mums-nevar-atnemt-neviens/