Jg_2017_original

Konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” (turpmāk – konkurss) mērķis – noteikt vienu pašvaldību vai divu pašvaldību apvienību, kas 2017.gadā uzņemsies pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu. Konkurss tiek organizēts ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un tā nozīmi sabiedrības ar pilsonisko apziņu audzināšanā, tajā skaitā Eiropas Savienības vērtības un iespējas jauniešiem; stiprināt pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labo prakšu un pieredzes apmaiņu, turpināt iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu un veicināt jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 2016.gada 31.oktobrim, nosūtot to elektroniski uz e-pastu jaunatneslietas@izm.gov.lv. Pieteikumam dalībai konkursā jāpievieno arī šim konkursam jauniešu izstrādātu video vizītkarti par pašvaldību (video garums līdz 3 minūtēm, titros iekļaujot informāciju par video autoriem, filmētājiem, montāžu), norādot saiti uz izveidoto video vizītkarti par pašvaldību tīmekļa vietnē www.youtube.com vai www.vimeo.com

Latvijas Jauniešu galvaspilsētas statusa ieguvēja noteikšanā tiks ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti.

Konkursa uzvarētāja paziņošanas pasākums notiks 2016.gada 9. decembrī, Jelgavā. Pasākuma laikā tiks parakstīta arī pašvaldības apņemšanās pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu 2017.gadā.

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Jaunatnes padomi un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Nolikums un tam pievienotie pielikumi aplūkojami šeit: http://jaunatneslietas.lv/latvijas-jauniesu-galvaspilseta-2016/konkursa-nolikums