Piemineklis_tagadnei_afisa_original

JAUNIEŠU MĀKSLAS IZSTĀDE „PIEMINEKLIS TAGADNEI”

 

Šogad UNESCO nedēļā no 10. līdz 16. oktobrim tiks atzīmēta 25. gadadiena kopš Latvija pievienojās Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai (UNESCO).

 

1991. gada 14. oktobrī oficiālā valsts uzņemšanas ceremonijā UNESCO galvenajā mītnē Parīzē tika ienests Latvijas karogs. Latvijas pievienošanās šai organizācijai bija nozīmīgs solis valsts tēla veidošanā un visai pasaulei apliecināja stingru apņemšanos turpmāk darboties miera kultūras un starpkultūru dialoga sekmēšanā, nabadzības mazināšanā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā ar izglītības, zinātnes, kultūras un komunikācijas un informācijas palīdzību.

UNESCO nedēļas ietvaros Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jauniešu nodaļa aicina pilsētas jauniešus dalīties ar savām pārdomām par mūsdienu Daugavpils vērtībām – cilvēkiem, vietām, pasākumiem, tradīcijām, u.c., kas viņus iedvesmo – un iztēloties modernu pieminekli, kas atgādinātu gan vietējiem, gan pilsētas viesiem, ka mums ir ar ko lepoties te un tagad. Savas idejas lūdzam vizualizēt (zīmējumi; instalācijas; roku darinājumi, utt.) un iesniegt kopā ar darba aprakstu Jaunatnes nodaļā (Saules iela 5) līdz 2016.gada 12.oktobrim. Darbu izstāde un labāko darbu autoru apbalvošana notiks 2016.gada 14.oktobrī plkst. 17:00 Jauniešu neformālās izglītības centrā (Varšavas iela 45). Izstādes laikā tiks organizētas darbnīcas un ierīkotas atpūtas zonas.

 

 

Papildus informācija:

Renāte Koroļkova

e-pasts: renate.korolkova@daugavpils.lv

telefons: 654 22306

Piesaistītie faili: