Dsc_0102_original

3.septembrī Daugavpilī, Vienības laukumā un Dubrovina parkā notika 6 gadu pēc kārtas

Jauniešu festivāls „Artišoks”. Jau no agra rīta Vienības laukumā tika organizētas sporta sacensības: strītbols, orientēšanās, futbols, svaru celšana un norisinājās arī  tradicionālās starptautiskās boksa sacensības Dubrovina parkā.

Festivāla dalībniekus un skatītājus uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Olga Jesse un Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga.

Daugavpils ir iespēju pilsēta, tāpēc jauniešu organizācijas vienmēr ir aktīvas, ik gadu attīstās aizvien straujāk, radošāk un prot piedāvāt pilsētai jaunas idejas. Pasākums tiek rīkots, lai iepazīstinātu jaunos cilvēkus ar iespējām lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku Daugavpils pilsētā, atbalstot visdažādākās intereses, radošo pieeju un aktīvu, veselīgu dzīves veidu. Šogad vairāk nekā 60 jauniešu organizācijas piedalījās pasākumā, kur visas dienas garumā piedāvāja dažādus priekšnesumus, šovus, sporta sacensības, meistarklases, radošās darbnīcas, mūzikas un deju zonas, kā arī citas aktivitātes. Pasākumā piedalījās 70 brīvprātīgie dalībnieki, kuri parūpējās gan par teltīm, gan par inventāru. Brīvprātīgie jaunieši laicīgi uzcēla teltis, salika galdus un krēslus, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu piedalīties pasākumā.

Pasākumā uzstājās ar muzikālo pavadījumu DJ Sine un DJ Alvis.

Festivāls noslēdzās ar grandiozu koncertu, kurā īpašais viesis bija Markus Riva – dziedātājs, dziesmu autors, DJ, projekta "Хочу к Меладзе!" dalībnieks.!