1artishoks_2016_original

3. septembrī, Daugavpilī sesto reizi notika jauniešu festivāls “Artišoks 2016”. Galvenie pasākumi norisinājās Vienības laukumā un Dubrovina parkā. Pasākuma dalībniekus un viesus uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, pilsētas domes lietu pārvaldniece Olga Jesse un Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga. Visi atzina, ka festivāls “Artišoks” ir kļuvis ne tikai par ievērojamu notikumu mūsu pilsētas jauniešu dzīvē, bet arī par stimulu parādīt savas dotības dažādās jomās. Pieredzi organizēt šāda mēroga pasākumus gūst gan organizatori un tiešie pasākuma dalībnieki, gan arī brīvprātīgie.

Šogad festivālā piedalījās vairāk nekā 60 zinātnes, kultūras un sporta iestādes, sabiedriskās organizācijas un interešu klubi. Lietus ieviesa savas korekcijas svētku programmā, īpaši tās sportiskajā daļā, taču nesabojāja garastāvokli. Tieši pretēji, dalībnieki bija azartiskāki un ar stiprāku vēlmi gūt uzvaru. Boksa sacensībās par “Daugavpils domes kausu” piedalījās aptuveni 80 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Daugavpils komanda. Gūstot pārliecinošu uzvaru, mūsu komanda izcīnīja turnīra galveno balvu. Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi bija līderi ne tikai komandu, bet arī individuālajā ieskaitē. Drīzumā viņi piedalīsies Latvijas čempionātā, kas norisināsies Rīgā no 9. līdz 11. septembrim. Vairāk nekā 30 komandas sešās dažādās vecuma grupās piedalījās Daugavpils čempionāta ielu basketbolā 3. posmā, taču šajās sacensībās veiksme uzsmaidīja lietuviešiem.

Publikas uzmanību piesaistīja iespēja aktīvi pavadīt laiku. Bērni un pieaugušie labprāt spēlēja peintbolu, centās pārvarēt jaunsardzes izveidoto šķēršļu joslu, izmēģināja loka šaušanu. Amatnieks un loka šāvējs no Vaboles Varis Vilcāns festivālā piedalījās pirmo reizi. Pēc viņa novērojumiem meitenes šauj labāk, jo, atšķirībā no zēniem, cenšas izpildīt viņa rekomendācijas.

Lielu interesi raisīja arī sabiedrisko organizāciju informācijas teltis. Sabiedrisko organizāciju pārstāvji stāstīja par savu darbu, tuvākajiem plāniem, piedāvāja veikt dažādus uzdevumus. Vienlaicīgi uz divām skatuvēm uzstājās dziedātāji, dejotāji un muzikanti. Festivāls noslēdzās ar diskotēku un pasākuma īpašā viesa Markusa Rivas koncertu. Populārais Latvijas dziedātājs, komponists, dīdžejs, un Latvijas stilīgākā dziesmu izpildītāja titula ieguvējs ir slavens arī ar savu piedalīšanos projektā “Gribu pie Meladzes!”. Viņš uzskata, ka “Artišoks” Daugavpils jauniešiem kalpo kā tramplīns izvirzīto mērķu sasniegšanai

Festivāls dāvāja patīkamus iespaidus un pamatīgu enerģijas lādiņu. Pašlaik ir īstais laiks atgūt iekavēto, apmainīties ar jaunām idejām un sagatavoties nākamā gada pasākumam.

Festivāls “Artišoks” uzlādē ar enerģiju un mudina jauniešus parādīt savas prasmes