1_original

Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) 2016. gada 2. projektu konkursā Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) ir guvusi atbalstu ilgtermiņa projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 2. kārtas aktivitāšu īstenošanai (piesaistītais finansējums – EUR 750). Projekta ietvaros no septembra līdz 2016. gada nogalei Daugavpilī tiks organizētas desmit lasītāju tikšanās ar pieciem populāriem latviešu literātiem – Ingu Gaili, Evu Mārtužu, Gundegu Repši, Māru Cielēnu un Ilmāru Šlāpinu.

Projekts ļaus turpināt pērn aizsākto tradīciju rīkot regulāras tikšanās ar latviešu rakstniekiem Daugavpilī, dāvājot lasītājiem unikālu iespēju klātiene diskutēt par literatūru ar tautā iemīļotiem autoriem. Paredzams, ka projekta aktivitātes sekmēs lasīšanas kultūras attīstību, bibliotēku apmeklētību un latviešu oriģinālliteratūras lasāmību pilsētā. Projekta publicitātes pasākumi veicinās latviešu rakstnieku plašāku atpazīstamību Daugavpils multikulturālajā vidē.

Tikšanās ar autoriem notiks ne tikai Latgales Centrālajā bibliotēkā, bet arī tās filiālēs dažādos pilsētas mikrorajonos. Vairākas tikšanās ir ieplānotas arī skolās, Daugavpils Universitātē, Daugavpils Izglītības pārvaldē un Latviešu Kultūras centrā. Tādējādi projekts aptvers lielu auditoriju un pavērs iespējas tikties ar projektam piesaistītajiem autoriem plašam interesentu lokam. Visi projekta pasākumi notiks bez maksas.

Pirmā tikšanās projekta ietvaros paredzēta ar Latvijas senatnes pētnieci, dzejnieci un aizraujošu stāstu autori, literāro redaktori un žurnālisti Evu Mārtužu. Sīkākas ziņas jau septembrī.

Projekts tiek realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu

 

Informāciju sagatavoja
LCB vadītājas vietniece,

projekta vadītāja

Dzidra Stupāne

Tālr. 65476341,

e-pasts: dzidra.stupane@lcb.lv