111_original

6. augustā tika uzsāktas sacensības par Latvijas spēcīgākās pilsētas titulu. Tās norisinās jau trešo gadu pēc Latvijas Pauerliftinga federācijasiniciatīvas. Ar katru gadu sacensību popularitāte pieaug, palielinās arī dalībnieku skaits.

Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās 12 pilsētas, bet šogad – divreiz vairāk. Organizatori uzskata, ka iemesls tam ir sacensību vienlīdzīgie nosacījumi un pieejamība – pilsētas godu var aizstāvēt ikviens, kurš vēlas.

Daugavpilī sacensības svaru stieņa spiešanā guļus norisinājās pirmo reizi. Pagājušajā sestdienā, 13. augustā, Vienības laukumā pie Olimpiskās lāpas pulcējās tie, kuri pieņēma izaicinājumu un vēlējās dot savu ieguldījumu mūsu pilsētas sasniegumu krājkasītē: pašvaldības pārstāvji, sportisti un sporta cienītāji.

Dalībnieku uzdevums bija pēc iespējas vairāk reižu pacelt svaru stieni guļus stāvoklī. Sievietes un jaunieši cēla 20 kilogramu svaru, bet vīrieši, kas vecāki par 18 gadiem, - 50 kilogramus. Pirmajā dalībnieku grupā labāko rezultātu uzrādīja Nadežda Medvecka (101 reize) un Aleksandrs Potapovs (218 reizes). Sacensību dienā viņš ieņēma trešo vietu Latvijā. Pirmo un otro vietu ieņēma jaunieši no Jēkabpils, kuri svaru stieni pacēla attiecīgi 407 un 237 reizes.

Šogad sacensību organizatori ir ieviesuši papildus nomināciju „Latvijas spēcīgākā jauniešu pilsēta”. Summā paceļot 40 960 kilogramus Daugavpils apsteidza pārējās pašvaldības un ieņēma pirmo vietu. Arī pieaugušie sacensību dalībnieki nepievīla: cēla līdz spēku izsīkumam, jo rezultātam bija svarīgi katri paceltie 50 kilogrami. Daži pacēla stieni 80 un vairāk reizes, bet citiem arī 69 reizes bija rekords.

Visi sacensību dalībnieki tika pie dāvanām, bet visrezultatīvākie tika apbalvoti ar speciālām balvām. Saskaņā ar informāciju, kas bija pieejama uz 13. augustu, trešo gadu pēc kārtas uzvar Valmiera (265 650 kg), otrajā vietā ir Bauska (255 440 kg) un trešajā vietā – Daugavpils (214 790 kg). Tomēr tas vēl nav fināls. Pēdējā sacensību diena notiks 27. augustā, kad arī uzzināsim 2016. gada Latvijas spēcīgākās pilsētas titula ieguvējs.