10_original

Eiropas Jauniešu parlamenta 14. Latvijas Nacionālā konference šogad norisināsies no 16. līdz 21. augustam Daugavpilī. Šī gada Latvijas konference pulcēs 150 delegātus vecumā no 16-23 gadiem no 15 Eiropas Savienības valstīm, kā arī Gruzijas, Turcijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Eiropas Jauniešu parlamenta mērķis ir veicināt politisko diskusiju kultūru jauniešu vidū angļu valodā. Šīs konferences galvenās diskusiju tēmas būs dzimumu līdztiesība, minoritāšu tiesības, starpvalstu politiskās attiecības, ekonomiskie izaicinājumi un citi šodien aktuāli jautājumi.

 

Eiropas jauniešu parlaments Daugavpilī atgriežas pēc 10 gadu pārtraukuma. Konferences gaitā, starp debašu sesijām, delegāti līdzdarbosies Daugavpils pilsētas sakopšanā veicot sabiedrisko darbu Daugavpils cietoksnī, kā arī apmeklēs pilsētas ievērojamākos apskates objektus.

 

Konferences kulminācija ir Ģenerālā Asambleja, kura norisināsies Daugavpils Pilsētas Domē 21. augustā no plkst. 9:00-20:00. Asamblejas laikā notiks atklātas debates, kuras varēs vērot jebkurš interesents.

 

Eiropas Jauniešu parlaments, dibināts 1987. gadā, ir unikāla izglītības programma, kas darbojas 40 valstīs un ik gadu rīko aptuveni 600 pasākumus. Organizācijas misija ir iedvesmot un iedrošināt jauniešu būt aktīviem un tolerantiem Eiropas Savienības iedzīvotājiem.

 

Jautājumu gadījumā griezties pie:

 

Annas Elīnas Vītolas,

Eiropas Jauniešu parlamenta

14. Latvijas Nacionālā konferences

Galvenās organizatores.

 

Tālr. +371 26129899

e-pasts: anna.elina.vitola@gmail.com

www.eyp.org