11_original

Vasara – bērnu nometņu laiks. Katrs organizators vēlas padarīt nometni interesantu un neaizmirstamu, vēlas ienest bērnu dzīvē kaut ko īpašu.  

Jūlijā bērnu nometnē „Strautiņš”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas dome un kura notika uz Daugavpils 16.vidusskolas bāzes, priekš bērniem bija sarīkots īsts „ekšens”: pie viņiem atlidoja kosmiskie droni! Bet īstenībā tie atbrauca no biedrības „Fresh Juice”.

Droni pamazām kļūst par katra pasākuma neatņemamu sastāvdaļu, bet kas tā ir par lidojošu māšīnu, ne visiem ir vēl skaidrs. Donats Cimoško, „Fresh Juice” biedrs, sarīkoja nometnē izzinošu lekciju par dronu veidiem, par to iespējām un visādām „papildus fīčām”.

Jautājumi, sākot no pašiem vājprātīgākajiem līdz apdomātiem un apsvērtiem, “bira” no visām pusēm: „Vai var drons aizlidot kosmosā?” „Vai viņš spēj pacelt cilvēku gaisā?” „Cik augstu kvadrokopteris spēj pacelties” „Cik ilgam laikam pietiek baterijas?” Uz visiem jautājumiem, pat uz vissarežģītākajiem biedrības „Fresh Juice” sagatavotajiem jautājumiem tika atbildēts un pat nodemonstrēts!

Un tad sākās pats interesantākais, otra pasākuma daļa – lidojumi... Puiši aplenca Donātu no visām pusēm, jo uz ekrāna varēja novērot to, ko „redz” drons no sava lidojuma augstumā. Tiešā translācija iekaroja arī meitenes, kuras nepalaida garām iespēju papozēt lidojošās kameras priekšā. Viņi māja dronam ar rokām, sūtīja „sveicienus”, puiši pa to laiku tika pie vadības pults, bet pasniedzēji sapņu piepildīti atpūtās... Idille...

Taču, visai dienai batarejas nepietika, un tāpēc nācās nolaisties uz zemes, kā dronam, tā arī pedagogiem...

Cik labi, ka atmiņas par šo gaišo notikumu paliks ar mums uz ilgu laiku: lidojuma video, kā arī kopā ar bērniem tika organizēta simboliska, sirds izskata, fotogrāfija.

Vairāk jums spilgtu un emocionālu dienu nometnē! Jautru vasaru.

 

Biedrība „Fresh Juice”