Untitled_design_original

Biedrība „Erfolg” un Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizēja  bezmaksas 4 dienu apmācības „How they do it?”. Par nometnes programmu atbildēja biedrība „Inovatīvās izglītības centrs”.

 

Apmācības notika 28. – 31. jūlijā brīvdienu mājā „Bebuki”, kura atrodas Latgales novada Naujenē. Apmācību laikā ar neformālas izglītības metodēm  jauniešus apmācīja par karjeras izveidi, projektu darbību, stratēģisko plānošanu. Neformālā gaisotnē jauniešiem bija iespēja  iepazīt sevi, dalīties ar pieredzi, un apgūt jaunas iemaņas un prasmes, kas noderēs veidojot savu karjeru un attīstot savu organizāciju.

 

Vietu skaits bija ierobežots, tāpēc dalībnieku atlasīja divos posmos. Pirmajā atlases posmā bija anketēšana, otrajā – intervija. Tie, kuri izgāja pirmo un otro posmu, brauca uz apmācībām.

 

Lielāka daļā dalībnieku bija pārstāvji no Daugavpils pilsētas Jauniešu domes un jaunieši, kuri darbojas projektu jomā.  Jauniešu domes pārstāvji izmantoja doto viņiem iespēju un cēla savas organizācijas kapacitāti, pilnveidojot sevi, plānojot pasākumus un projektus, mācoties jaunas neformālas izglītības metodes. Neatpalika arī citi, apvienojoties grupās, daloties ar pieredzi un idejām, tika plānoti projekti dažādiem fondiem.

 

 Apmācības notika pateicoties programmai Erasmus+: Jaunatne darbībā.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Pučinskis

27651181