Šā gada 26. augustā pašā Liepājas sirdī, blakus koncertzālei “ Lielais Dzintars” notiks Pirmais Liepājas Jauniešu festivāls, kura tēma ir "Gaismas un Krāsas", un būtiska festivāla daļa būs jauno grupu konkurss!  Aicinām piedalīties jebkura žanra un izmēra muzikāla apvienība, tāpēc, ja arī Tev ir vēlme un cīnīties par vērtīgām balvām aizpildi anketu http://ej.uz/LJFpieteiksanas līdz 14. augustam, un cīnies par galveno balvu – sava skaņdarba ierakstīšanu profesionālā studijā!

Uz festivālu aicinām arī citus Jauniešu centrus gan grupās, gan individuāli no citiem reģioniem. Viesiem ir iespēja arī nakšņot LBJC telpās, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc piesakiet laicīgi dalībnieku grupu, rakstot uz epastu  jauniesumaja@liepajasbjc.lv

Jauniešu festivāls tiks oficiāli atklāts plkst. 19.00, kad Liepājā uzsāks kursēt pirmais jauniešu Graffiti tramvajs, kas īstenots ar Valsts programmas finansiālu atbalstu.  Pēc tramvaja atklāšanas dalībniekim būs iespēja piedalīties HOLI krāsu gājienā uz festivāla teritoriju, kur dalībnieku sagaidīs ielu vingrotāju, ekstrēmā sporta paraugdemonstrējumi, un dažādas izklaides iespējas! Pēc priekšnesumiem uz skatuves konkursā piedalīsies jaunās grupas. Vakara noslēgumā uzstāsies Edavārdi, kam sekos aktīva ballīte visas nakts garumā Liepājas telpu skeitparka hallē!

Paralēli priekšnesumiem, festivāla teritorijā notiks dažādas radošās darbnīcas, un īsfilmu demonstrācijas, kā arī varēs piedalīties jauno mediju mākslas interaktīvās instalācijās. Īsfilmu teltī vēlamies rādīt jauniešu filmas, tapēc ja Jums ir īsfilmas no kāda projekta, vai jauniešu iniciatīvas, labprāt tās demonstrēsim festivāla laikā! Lūdzu, sazināties, rakstot uz jauniesumaja@liepajasbjc.lv , lai sarunātu par filmu nogādi!

Festivāla organizatori ir jauniešu komanda, kas kopīgi ar Liepājas Jauniešu mājas darbiniekiem veido pasākuma saturu un tā reklāmu.