Dsc_0799_original

17.  jūnijā  notika Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes lietu konsultatīvās komisijas otrā sēde. Sēdes  laikā tika izskatīta koncepcija darbam ar jaunatni Daugavpils pilsētā 2014-2019. gadam, kuru izstrādāja darba grupa Domes deputāta Jurija Zaiceva vadībā. Neskatoties uz to, ka koncepcija tika izstrādāta divus gadus atpakaļ, daudzi uzdevumi koncepcijā tika pilnveidoti un izstrādāti. Piemēram, koncepcijas sadaļā Jauniešu līdzdalība, sociāla iekļaušana un brīvprātīgais darbs, tika runāts par informācijas dienu veidošanu, par pilsētas iestāžu darbību. Šobrīd tādas tikšanās regulāri tiek veidotas, īpaši populāras ir ekskursijas pa pilsētas domi, ko organizē Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa sadarbībā ar Jaunatnes departamentu  un Attīstības departamentu. Jaunatnes departaments organizējot pasākumu „Profesiju virpulī: atrast savējo”, kas ir veltīts karjeras nedēļai, kura ietvaros tiek organizētas individuālas tikšanās starp speciālistiem un jauniešiem, ar mērķi ļaut jauniešiem iedziļināties  sev kārotās profesijas būtībā.

Pēdējo gadu laikā jauniešu līdzdalībai tika pievērsta īpaša uzmanība. Ar projektu palīdzību, pateicoties pasākumiem un dažādām aktivitātēm, kuru mērķis bija iesaistīt jauniešus pilsētas dzīvē, un ļaut viņiem izjust atbildību par savu pilsētu, tika izveidota Jauniešu dome un Jaunatnes lietu konsultatīvā komisija. Tagad Jauniešu dome ir ne tikai lielisks jauniešu līdzdalības mehānisms, bet arī vienaudžu izglītības  platforma, pateicoties kurai vairāk jauniešu uzzina par savām iespējām pilsētā un prot tās izmantot. Izveidotas jaunas jauniešu informēšanas vietnes, izveidoti bukleti par brīvā laika pavadīšanas iespējām, lai uzlabotu jauniešu informētību. 

Runājot parveselību un veselīgu dzīvesveidu, no koncepcijas, piemēram, ir izpildīti pirmie punkti, uzcelts Esplanādes atpūtas parks, kas vislabāk piemērots sporta aktivitāšu veikšanai un atrodas netālu no blīvi apdzīvotām vietām. Kā arī  tika uzcelta Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase, kura ir pielāgota ikdienas sporta aktivitāšu veikšanai, skriešanai, braukšanai ar velosipēdiem un skrituļslidām. Kā arī ziemā tiek uzstādīts ledus slidošanas vietas laukums. Protams ir lietas, kuras joprojām nav atrisinātas.

Komisija darba gaitā izstrādās stratēģiju ar prioritātēm un uzdevumiem, kas ilgtermiņā tiešā saiknē ietekmēs jauniešu ikdienu un viņu aktivitātes pašvaldībā.

 

Nākošā sēde notiks 2016. gada 2. augustā plkst. 15:00 Domes sēžu zālē (Kr. Valdemāra ielā 1).

 

 

 

Sagatavoja:

Jaunatnes departaments

654 22304