1_original

Popularizē sevi! Ilgtermiņa apmācības par „Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu rezultātu redzamību, izplatīšanu un izmantošanu (DEOR)

Apmācības norisināsies no 5. līdz 9. septembrim Viļņā (Lietuvā). Šo apmācību mērķis ir atbalstīt projektu īstenotājus, plānojot un realizējot projektu rezultātu redzamības un DEOR aktivitātes programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā”. Pieteikšanās tiešsaistē līdz 25. jūnijam.

Piesakies, ja..

· esi aktīvi piedalījies vismaz vienas aktivitātes plānošanā un īstenošanā programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā”

· esi 2016. gadā iesniedzis projekta pieteikumu programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā” kā projekta iesniedzējs vai partneris

· vēlies palielināt sava projekta ietekmi, nodrošinot tā redzamību un efektīvu rezultātu izplatīšanu un izmantošanu sadarbībā ar komunikācijas ekspertiem un treneriem

.. un esi gatavs..

· atskatīties un analizēt iepriekšējo projektu komunikāciju

· dalīties ar savu pieredzi

· izzināt, ko redzamības un DEOR jomā sagaida programma „Erasmus+: Jaunatne darbībā”

· uzlabot savu komunikāciju, lai sasniegtu mērķus

· iepazīt dažādas inovatīvas komunikācijas metodes un rīkus, lai veidotu jēgpilnu sava projekta komunikāciju

· mācīties un pielietot zināšanas

..tad šīs apmācības ir radītas tev!

Priekšroka dalībai apmācībās tiks dota dalībniekiem, kas jau ir piedalījušies apmācību kursa pirmajā daļā (2015. gada decembrī, Slovēnijā) un ir īstenojuši vietēja līmeņa projektus savā valstī. Taču ir brīvas vietas arī „jaunajiem”, tāpēc piesakies!

Fona informācija

Lai projekts tiktu apstiprināts programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā”, ir būtiski labi izplānot savas DEOR aktivitātes. Jaunatnes darba rezultātu parādīšana, neformālās izglītības atzīšana un Eiropas jaunatnes projektu nepieciešamības un labuma parādīšana  ir vienlīdz svarīga visiem.

Projekta rezultātu identificēšana, dokumentēšana un komunicēšana bieži ir izaicinājums – taču ar stratēģisku plānu un radošumu viss ir iespējams!

Šī apmācību kursa uzdevumi

· nodrošināt dalībniekiem strukturētu un profesionālu atbalstu kvalitatīvu un redzamu DEOR stratēģiju īstenošanai

· ļaut dalībniekiem praktiski izmēģināt inovatīvus komunikācijas kanālus un rīkus

· piedāvāt iespēju dalīties ar labo praksi redzamības un DEOR jomā

· ļaut dalībniekiem iepazīties ar izaicinājumiem, ar kuriem citi saskārušies, veidojot savus redzamības un DEOR plānus

Precizējoša informācija par apmācību norises vietu tiks izsūtīta apstiprinātajiem dalībniekiem.

Apmācībās piedalīsies 30 dalībnieki, kuri..

· ir aktīvi piedalījušies vismaz vienas mobilitātes aktivitātes plānošanā un īstenošanā programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā”

· ir iesnieguši projekta pieteikumu programmā „Erasmus+: Jaunatne darbībā” 2016. gadā (kā projekta iesniedzējs vai partneris)

· vēlas palielināt sava projekta ietekmi, nodrošinot tā redzamību un efektīvu rezultātu izplatīšanu un izmantošanu

Apmācības organizē:

Slovēnijas, Horvātijas, Ungārijas un Lietuvas „Erasmus+: Jaunatne darbībā” Nacionālās aģentūras un SALTO resursu centrs.

Pieteikties apmācībām iespējams līdz 2016. gada 25. jūnijam SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/promote-yourself-long-term-training-on-visibility-dissemination-and-exploitation-of-results-deor-within-erasmus-youth-in-action-projects.5828/.

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Lai elektroniski aizpildītu anketu, vispirms jāreģistrējas SALTO tīmekļa vietnē. Tad uz savu norādīto e-pastu saņemsi paroli un varēsi aizpildīt pieteikuma anketu.

Visas izmaksas tiks segtas no programmas „Erasmus+” finanšu līdzekļiem, dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28,46 eiro apmērā. Ar apstiprinātajiem dalībniekiem tiek noslēgts līgums par dalību pasākumā. Pēc līdzfinansējuma segšanas aģentūra iegādājas avio biļetes.

Lai nodrošinātu programmas „Erasmus+” redzamību, kā arī iekļautu pēc iespējas vairāk jauniešus programmas aktivitātēs, pēc apmācībām dalībnieks apņemas:

1. kopā ar projektu koordinatori pārrunāt pasākuma rezultātus un ieplānot to izplatīšanas aktivitātes;
2. nodrošināt vismaz vienu publikāciju medijos;
3. sešu nedēļu laikā pēc atgriešanās organizēt rezultātu izplatīšanas aktivitāti, iekļaujot vismaz vienu tikšanos ar ieinteresēto mērķa grupu (vismaz 15 personas).

Tāpat jāatceras par atskaišu un segto izmaksu apliecinājumu iesniegšanu!

Papildu informācija:
Vladislava Šķēle, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu koordinatore, E-pasts: vladislava.skele[at]jaunatne.gov.lv