1_original

Semināra moto: No vārdiem pie darbiem!

Dalībnieki: 70 aktīvi Latvijas skolu jaunieši no visas Latvijas, kam rūp demokrātiska, solidāra, cieņpilna, tiesiska, vienlīdzīga un brīva vietējā, valsts un Eiropas attīstība.

Dalība bez maksas. Pieteikšanās līdz 20. jūnijam, rakstot uz e-pastu eiropaspedaslatvija@gmail.com.

 

Piedalies Eiropas pēdas Latvijā.2016 radošajā seminārā 2. jūlijā Daugavpilī! Ar jauniešiem strādās starptautiski pieredzējuši eksperti no Latvijas un Vācijas. Dienas gaitā - diskusijas un piemēri par jauniešu līdzdalības iespējām, stereotipu vadītu situāciju modelēšana ar teātra metodes palīdzību, praktisks darbs zinātkāres veicinošu objektu izstrādē.  Sīkāk skatīt Dienas plānu. Darba valoda - latviešu, dalība seminārā un transporta izmaksas līdz semināra norises vietai un atpakaļ sedz semināra organizatori.

PAPILDUS IESPĒJA: Iesniedz savu labo darba aprakstu ar fotogrāfiju (eiropaspedaslatvija@gmail.com), kā pēdējos divos mēnešos esi stiprinājis/usi kādu no Eiropas vērtībām (demokrātija, cieņa, solidaritāte, tiesiskums, brīvība un vienlīdzība) savā skolā, vietējā vai valsts līmenī un iegūsti balvu, kā arī iespēju piedalīties papildu programmā 1. un 3. jūlijā (naktsmītne tiek nodrošināta). Balvu fonds 750 EUR (dāvanu kartes Biļešu paradīzē). Jauniešiem, kas iesniedz darba aprakstu tiek atlīdzināti arī ceļa izdevumi.

 

FONA INFORMĀCIJA: Jauniešu projekts Eiropas pēdas Latvijā veiksmīgi tiek īstenots jau trešo gadu, pulcējot arvien vairāk dalībnieku. "Eiropas pēdas Latvijā. 2016" tika uzsākts šai pavasarī, tiekoties 5 jauniešu Forumos Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē un Rīgā. Projekta mērķis - saskatīt iespēju ko mainīt savā, skolas, pilsētas vai valsts dzīvē, uzdrīkstēties un vienu savu ideju īstenot dzīvē.
Viss sākas ar vienu apņemšanos - es rīt sapulcināšu domubiedrus, mēs aiziesim uz pilsētas Domi un izstāstīsim ideju par stadiona nepieciešamību mūsu pilsētā; runāšu ar tiem jauniešiem, kuri nekad nepiedalās skolas aktivitātēs par to, ko interesantu mēs tur darām un aicināšu pievienoties.
Jaunieši šajā laikā ir organizējuši diskusijas, aktivitātes savās skolās, izmantojuši sociālos tīklus kā debašu platformu. Sīkāk par paveikto varat lasīt Facebook Eiropas pēdas Latvijā 2016.

2016. gada 2.jūlijā plānots projekta noslēgums, ļaujot iepazīties ar citu īstenotajiem darbiem, kā arī piedalīties kopīgā darbā - zinātkāri veicinošu objektu izveidē.

Dienas plāns

Akt. Nr.

Laiks

Vieta

Aktivitātes apraksts

1.

9:30

Daugavpils novada Kultūras centrs

Ierašanās, iepazīšanās

2.

10:00 – 13:00

Daugavpils novada Kultūras centrs

„Melns nav melns un balts nav balts”. Dzīvais teātris

3.

13.00 -14.00

 

Daugavpils novada Kultūras centrs

Pusdienas

4.

14.00 -17.00

Daugavpils Zinātkāres centrs bērniem  „Zili brīnumi”

Unikālu objektu izstrāde

5.

18.00 -19.00

 

Vakariņas

6.

19:30-20:30

Daugavpils Zinātkāres centrs bērniem  „Zili brīnumi”

Noslēgums

7.

20:30  - 21:10

Dubrovina parks

Postfolkloras kopas “Rikši” koncerts

8.

21:40 – 22:20

Līksna, Daugavpils nov. (15 km)

Iespēja piedalīties festivālā “Muzikys skrytuļs”

 

Papildu info: Liene Valdmane (22144144), „Eiropas Pēdas Latvijā.2016” projekta vadītāja