011_original

No 7. līdz 12. novembrim Maltā, Rabat-Mdinā notiks starptautiska konference “Tool Fair XI - #ReadyfortheRoad – Tools/Solidarity/Inclusion”. Tās laikā tiks pievērsta uzmanība novatorisku mācību rīku un metožu izmantošanai jaunatnes darbā, ar kurām aizsniegt un atbalstīt jauniešus, kas pakļauti sociālās atstumtības riskam, kā arī jauniešus ar migrantu vai bēgļu pieredzi. Piesakies konferencei līdz 9. jūlijam.

“Tool Fair XI - #ReadyfortheRoad – Tools/Solidarity/Inclusion” konference sniegs iespēju dalībniekiem aktīvā vidē diskutēt, apspriest idejas un mainīties ar neformālās izglītības rīkiem un īstenotajām pieredzēm. Konferences mērķis ir radīt speciālus neformālās izglītības instrumentus, ar kuru palīdzību uzrunāt un atbalstīt jauniešus, kuri pakļauti sociālās atstumtības riskam – lai viņi var apgūt nepieciešamās prasmes un kompetences, kas palīdzētu veicināt viņu aktīvu līdzdarbošanos sabiedrībā un darba vietā. 

Dalība pasākumā ļaus iepazīt izglītojošus un praktiskus virzienus, vadīt darbnīcas, lai starptautiskā vidē ar kolēģiem dalītos izmantojamajos mācību rīkos, kā arī būs iespēja piedalīties citu vadītajās darbnīcās. Turklāt dalībnieki varēs ne tikai izmēģināt šos mācību rīkus, bet arī sniegt un saņemt par tiem atgriezenisko saiti, saprast, kas jādara, lai nākotnē šos rīkus izmantotu vēl labāk.

Tādējādi konferences mērķis ir ne tikai veicināt katra indivīda mācību rezultātu, bet arī uzlabot mācīšanās procesu un rīkus Eiropas līmenī, izmantojot arī SALTO – YOUTH rīkus apmācībām un jaunatnes darbam (http://www.salto-youth.net/tools/toolbox), kā arī dažādus publicitātes un mācīšanās rīkus, kas ir saskaņā ar Eiropas apmācību stratēģiju (www.salto-youth.net/trainingstrategy).

Lai mērķi sasniegtu, tiks:

- nodrošināta droša, iedvesmojoša un izaicinoša vide, kurā mācīties;

- nodrošināta iespēja dalīties, diskutēt un eksperimentēt ar dažādiem mācību rīkiem;

- piedāvātas dažādas darbnīcas un mācīšanās metodoloģijas;

- parādītas citu sektoru pieejas, lai tās izvērtētu un pielāgotu jaunatnes darba sektoram;

- nodrošināti atbilstoši līderi un cilvēki, kas pasniegs informāciju proaktīvā un izaicinošā veidā;

- veikta programmas sasaiste ar uzņemošās valsts kultūru.

Dalībnieku profils

Konferencē aicināti piedalīties dalībnieki, kuri ir radījuši mācību rīkus un/vai vēlas dalīties un attīstīt tos tālāk TOOL FAIR XI laikā. Pieteikties konferencei var dažādu jomu pārstāvji gan no valsts, gan privātā sektora, lai diskutētu par rīku pārnesi starp dažādiem sektoriem.

Konferences mērķa grupa ir jaunatnes darbinieki, apmācītāji, fasilitatori, kouči, jaunatnes politikas veidotāji, cilvēki, kas strādā ar jauniešiem, jaunatnes līderi, jauniešu grupu līderi, dažādu līmeņu jaunatnes organizāciju pārstāvji, formālās izglītības pārstāvji, kas strādā ar jauniešiem, jaunatnes projektu vadītāji, biznesa jomas pārstāvji, kas strādā ar jauniešiem, NA pārstāvji. 

Dalības kritēriji:

- spēja komunicēt angļu valodā;

- vēlme strādāt ar pilnu atdevi;

- skaidra vīzija un plāns, kā izmantot konferences laikā apgūto;

- potenciāls attīstīt savas kompetences attiecībā uz konferences mērķiem.

Atbalstītās aktivitātes: 1. pamatdarbības projekti (Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgais darbs, Jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti), 2. pamatdarbības projekti (Stratēģiskās partnerības projekti jaunatnes jomā), 3. pamatdarbības projekti (Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās).

Atbalstītās prioritātes: iekļaušana, nodarbinātība, neformālās izglītības un jaunatnes darba atzīšana, jaunatnes darba kvalitātes uzlabošana.

Pieteikties konferencei iespējams līdz 2016. gada 9. jūlijam SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/tool-fair-xi-readyfortheroad-tools-solidarity-inclusion.5774/.

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Par reģistrēšanos un dalību seminārā

Lai elektroniski aizpildītu anketu, vispirms jāreģistrējas SALTO tīmekļa vietnē. Tad uz savu norādīto e-pastu saņemsiet paroli un varēsiet aizpildīt pieteikuma anketu.

Visas izmaksas tiks segtas no programmas "Erasmus+" finanšu līdzekļiem, dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28,46 eiro apmērā. Ar apstiprinātajiem dalībniekiem tiek noslēgts līgums par dalību pasākumā. Pēc līdzfinansējuma segšanas aģentūra iegādājas avio biļetes.

Lai nodrošinātu programmas "Erasmus+" redzamību, kā arī iekļautu pēc iespējas vairāk jauniešus programmas aktivitātēs, pēc apmācībām dalībnieks apņemas:

1. kopā ar projektu koordinatori pārrunāt pasākuma rezultātus un ieplānot to izplatīšanas aktivitātes;
2. nodrošināt vismaz vienu publikāciju medijos;
3. sešu nedēļu laikā pēc atgriešanās organizēt rezultātu izplatīšanas aktivitāti, iekļaujot vismaz vienu tikšanos ar ieinteresēto mērķa grupu (vismaz 15 personas).

Tāpat jāatceras par atskaišu un segto izmaksu apliecinājumu iesniegšanu!

Par SALTO Resursu centru

SALTO ir saīsinājums no frāzes angļu valodā “Support, Advanced Learning and Training Opportunities”, kas latviešu valodā nozīmē “Atbalsts un paplašinātas mācību iespējas.” Tas ir tīkls, kurā ir astoņi resursu centri, kuri darbojas Eiropas jaunatnes prioritāšu jomās, atbalstot Eiropas Komisijas programmu “Jaunatne darbībā”.

 

Papildu informācija:
Vladislava Šķēle, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu koordinatore,
E-pasts:
vladislava.skele@jaunatne.gov.lv