Karate_16_13_original

Otrdien Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē tika īpaši sveikti ”Sochin” karatē kluba gados jaunie un talantīgie karatisti.

”Sochin” ir viens no veiksmīgākajiem karatē klubiem Daugavpilī un visā Latvijā. Savas neilgās pastāvēšanas laikā klubs var lepoties ar lieliskiem sasniegumiem Eiropas un pasaules mērogā. Šogad jaunie karatisti lieliski startējuši Eiropas SKDUN čempionātā, ”Grand Prix” posmā Jūrmalā, Baltic Open un citās sacensībās.

Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis otrdien īpaši sveica labākos no labākajiem kluba audzēkņiem. Sportistu treneris Sergejs Ivaņko plašāk stāstīja par treniņiem klubā, kā arī tālākajiem plāniem. Viens no galvenajiem mērķiem ir sagatavoties 2020. gadam, jo tieši šajā gadā Tokijā karatē kļūs par olimpisko sporta veidu. Ir cerība, ka uz olimpiskajām spēlēm izdosies tikt arī kādam no daugavpiliešiem.

Kā sezonas līdz šim lielākais panākums tika atzīmēts veiksmīgais starts Eiropas čempionātā, kurā piedalījās karatisti no 26 valstīm. Veronika Moskaļova kļuva par Eiropas čempioni, Deniss Kuranovs un Alisa Ivaņko tika pie bronzas godalgām, savukārt Armands Grosbergs ieguva otro vietu.

Īpašus pateicības rakstus par sasniegumiem sportā saņēma arī Sergejs Kudlis, Gļebs Jodčiks un Artūrs Kiškelis, kā arī, protams, viņu treneris Ivaņko.


Informāciju sagatavoja: 
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde