20160514_123555_original

Ģimenes dienas svētki Latvijā tiek svinēti kopš 2008. gada. Ik gadu šo dienu atzīmē 15. maijā, godinot ģimeni un aicinot iedzīvotājus aizdomāties par tās lielo nozīmi cilvēku ikdienā, attiecībās un dzīvē, vairāk laika un uzmanības veltot saviem ģimenes locekļiem.

14. maijā Neredzīgo biedrības ciemata iedzīvotāji, Čiekuru ielā 4, Daugavpilī svinēja, ģimenes, mīlestības un uzticības svētkus, aicinot būt stipriem un vienotiem. Pasākuma laikā tika godināta katra ciemata ģimene, tika piedāvāta iespēja skatīties un klausīties dažādus priekšnesumus, bērniem notika stafetes un ģimenes savā starpā sacentās 3 konkursos – kulinārija, rokdarbi un talantu šovs. Ģimenes vērtēja žūrija – Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītāja Gunita Vanaga un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka. Balvas par piedalīšanos konkursos saņēma visas ģimenes, bet tika noskaidroti arī pirmo trīs vietu uzvarētāji.

 

Kulinārijas konkurss:

1. vieta - Jermalovu ģimene

2. vieta - Ošmjansku ģimene

3. vieta - Vancanu ģimene

 

Rokdarbu konkurss:

1. vieta - Plahotnaju ģimene

2. vieta - Silovu ģimene

3. vieta - Larmanu ģimene

 

Talantu šovs:

1. vieta - Antipovu ģimene

2. vieta - Muravjovu ģimene

3. vieta - Jermaloviču ģimene

 

Daugavpilī, Neredzīgo biedrības ciemata iedzīvotāji ir aktīvi un vienmēr cenšas satikties ciemata pagalmā ar savām ģimenēm, lai kopīgi svinētu svētkus. Ludmila Borska pazīst katru šī ciemata iedzīvotāju un viņa ir cilvēks, kurš organizē dažādus pasākumus un aktivitātes. Ludmila rūpēties par ciemata ģimeņu labklājību.

 

Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes departaments

654 22300