5_original

Nodarbinātības valsts aģentūras vārdā aicinu Jūs 26. maijā piedalīties informatīvajā seminārā par Brīvprātīgā darba informācijas sistēmas administrēšanu visos Latvijas reģionos. No 2016. gada 1.janvāra spēkā ir stājies Brīvprātīgā darba likums (http://likumi.lv/ta/id/275061-brivpratiga-darba-likums). Likuma mērķis ir sekmēt brīvprātīgo darbu un veicināt sabiedrības līdzdalību brīvprātīgajā darbā. NVA pārziņā būs Brīvprātīgā darba veicēju informācijas sistēma, kuras mērķis ir attīstīt brīvprātīgā darba iespējas, nodrošināt un koordinēt informācijas apmaiņu starp personām, kuras vēlas veikt brīvprātīgo darbu, un brīvprātīgā darba organizētājiem, kā arī nodrošināt personas pieteikšanos brīvprātīgajam darbam. Brīvprātīgā darba veicēju informācijas sistēma kalpos kā interneta vides palīgrīks (tīmekļa vietne) visiem brīvprātīgajā darbā iesaistītajiem.

 

Vēlamies atrast 35 sadarbības partnerus (Informācijas sistēmas administratorus), kuri valsts reģionos (atbilstoši Aģentūras filiāļu apkalpošanas teritorijām) ir gatavi kļūt par Informācijas sistēmas administratoriem attiecīgajās teritorijās.

 

Aicinām pieteikties tās pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība atbilst likumiem "Par pašvaldībām", "Biedrību un nodibinājumu likums", "Brīvprātīgā darba likums" un statūtos ir noteikta Brīvprātīgā darba nodrošināšana, sekmēšana vai organizēšana, vai Sadarbības partnerim ir pieredze Brīvprātīgā darba sekmēšanas, nodrošināšanas vai organizēšanas jomā. Kā arī, Informācijas sistēmas administratori apņemas pilotprojektu īstenot atbilstoši Aģentūras filiāļu teritoriālajam iedalījumam, bet Rīgas reģionā atbilstoši pilotprojektā iesaistīto pušu aktivitātei, ņemot vērā, ka šeit nepieciešams lielāks Informācijas sistēmas administratoru skaits.

1.attēls. Aģentūras filiāļu teritoriālais iedalījums, kā arī Rīgas reģiona iedalījums, vadoties pēc Latvijas Republikas administratīvi teritoriālā iedalījuma.

 

Seminārā Jūs iepazīstināsim ar izstrādāto Brīvprātīgā darba veicēju informācijas sistēmu un tās administrēšanas procesu, pārrunāsim sadarbības līgumu un iespējamo sadarbības modeli, kā arī turpmākās darbības tās veidošanai.

  

Semināra norises laiks: 2016. gada 26. maijs plkst. 11.00. ! Detalizētāka informācija par semināra norises vietu tiks izsūtīta pēc pieteikšanās dalībai seminārā.

 

Interesentus aicinām pieteikties līdz šā gada 20. maijam plkst. 17.00., rakstot vai zvanot uz ints.teterovskis@nva.gov.lv, 29414158 vai jurita.mikovica@nva.gov.lv, 26233948.

 

Lūdzam Jūs par semināru informēt arī nevalstiskās organizācijas jūsu administratīvajā teritorijā, kuras atbilst iespējamo sadarbības partneru kritērijiem un ir/būtu ieinteresētas piedalīties brīvprātīgā darba attīstībā Latvijā!