Veloparks_original

Rit pēdējais veloparka būvniecības posms Esplanādē. Šobrīd tiek uzstādītas speciālas platformas. Skeitparkā jau ir ieklāts pulēta betona segums, drīzumā  ieklās arī asfaltu. Kopā ar speciālistiem darbu gaitu vēroja arī jauniešu organizāciju pārstāvji, kuri jau sen gaida šīs atpūtas zonas atklāšanu.

Visas zonas tika projektētas, ņemot vērā dažādu cilvēku grupu prasības. Pludmalē varēs sauļoties. Vecie sportošanas rīki  atstāti tiem, kuri izmanto tos vingrošanai. Trīs dažādas sarežģītības zonas ir paredzētas bērniem, kuri tikai mācās braukt ar velosipēdu. Šeit elementu augstums nepārsniedz 30 centimetrus. Blakus būs trase pieredzējušiem velobraucējiem un arī ekstremālo izjūtu cienītājiem. Atšķirīgais segums atpūtas zonās ļaus, netraucējot cits citam, atpūsties un sportot velosipēdistiem, skeitbordistiem, skrituļotājiem un citiem aktīvās atpūtas cienītājiem.

Šīs sporta trases unikalitāte slēpjas tajā, ka noslēgtā maršrutā ir izveidotas virāžas un kāpumi, kur ir iespējams izpildīt dažādas sarežģītības pakāpes lēcienus. Turklāt netraucējot tiem, kas mierīgi pastaigājas pa celiņu gar dambi.

Pašvaldības pārstāvji uzskata, ka šis parks kļūs par populāru pilsētnieku un tūristu atpūtas vietu.