Jauniba1_original

Aizejošais mācību gads bērnu un jauniešu centram “Jaunība” bija jubilejas gads. Šogad bijušajam pionieru namam jeb vienkārši namiņam, kā to ir raduši dēvēt pedagogi un audzēkņi, aprit 70 gadi. Tas ir cienījams vecums, un daudzo gadu laikā šeit ir sakrājies liels daudzums materiālu par vienas no pilsētas senākajām mācību iestādēm, tās darbu, jaunradi un panākumiem. Tieši pirms 10 gadiem, 2006. gada 10. maijā, šeit tika atvērts muzejs, kurā ir apkopoti eksponāti, kas liecina par centra  vēsturi.

Muzeja dibinātāja ir pedagoģe Iraida Trofimova. Viss sākotnējais eksponātu meklēšanas darbs tika veikts viņas vadībā. Muzejā regulāri tiek rīkotas ekskursijas un spēles skolēniem, kas iepazīstina ar centra “Jaunība” ilggadējo vēsturi.

Šobrīd centrā “Jaunība” strādā 67 pedagogi. Ar viņu godināšanu sākās lielais koncerts, kurš notika 6. maijā Kultūras pilī un kļuva par lielās jubilejas svinību noslēdzošo pasākumu. Tie, kuri ir apmeklējuši centra “Jaunība” koncertus, zina, ka tas vienmēr ir krāšņs, spilgts, dinamisks un mūsdienīgs pasākums. Šeit ir viss labākais, ar ko Namiņš lepojas.

Centra vadīšana ir rūpju pilns darbs. Audzēkņu vien šeit ir vairāk nekā trīs tūkstoši. Neviena skola pilsētā nevar palielīties ar šādu skolēnu skaitu. Veiksmes noslēpums slēpjas pastāvīgā mācību programmu pilnveidošanā, plašā bērnu klubu tīklā dažādos pilsētas mikrorajonos, kā arī simboliskajā mācību maksā – 7 eiro gadā. Vēl viena popularitātes atslēga – saliedētais kolektīvs, kur visi – gan pedagogi, gan tehniskais personāls – ir vispusīgi attīstītas personības. Daudziem no viņiem centrs “Jaunība” ir kļuvis par atspēriena punktu karjerā.

Daudzi centra audzēkņi ir kļuvuši par profesionāliem muzikantiem, modelētājiem, dizaineriem, konstruktoriem, floristiem, dejotājiem. Centra pedagogi pašlaik aktīvi vāc informāciju par saviem absolventiem.

Centra plānos ir izveidot kuģu modelēšanas pulciņu ar lielu un mūsdienīgu baseinu sacensību rīkošanai, robotu virziena attīstība, kam jau ir izveidota sākotnējā tehniskā bāze. Lielākais sapnis ir centra ēkas rekonstrukcija un jaunas piebūves celtniecība ar plašām telpām nodarbībām. Saka, ka domas materializējas – lai viss iecerētais piepildās!