Cietoksnis2_original

Pagājušajā sestdienā cietoksnī sapulcējās tie, kuri nav pieraduši  pavadīt brīvdienas uz dīvāna pie televizora, tie, kuri izvēlas kustību. ”Run Number One” – „Skrējiens numur viens” – tā organizatori nodēvēja motociklistu salidojumu. Tikai Daugavpilī vien pastāv trīs baikeru jeb motoklubi , bet kopumā pasākumā pulcējās vairāk nekā piecsimt viesi  no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas.

Stundu vēlāk uz startu devās cita skrējiena – sporta orientēšanās – cienītāji. Cietoksnī pirmo reizi noritēja Latvijas čempionāts sprinta distancē.

Sporta orientēšanās – tas ir sporta veids, kurā ir nepieciešama ne tikai fiziskā sagatavotība. Dalībniekiem tiek izsniegta karte, kurā ir atzīmēti kontrolpunkti. Sportista uzdevums ir patstāvīgi izplānot maršrutu un veikt to ātrāk par citiem. Distances dažāda vecuma grupām bija no 1,8 līdz 3 kilometriem. Visgarāko distanci visīsākajā laikā pieveica Edgars Ustinovs no Ogres.

Starts garajā distancē bija svētdien plkst. 10:00, bet apbalvošana visās grupās ap plkst. 14:00.

Daudzi brīvdienu pasākumu dalībnieki atrada laiku arī tam, lai pastaigātos pa cietoksni un iepazītos ar tā vēsturi. Jau pavisam drīz šeit norisināsies jauni pasākumi, par kuru dalībnieku var kļūt ikviens daugavpilietis.