4_original

Dizaina un mākslas vidusskolā ”Saules skola” notika atvērto durvju diena. Viesiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar tām iespējām, ko šobrīd piedāvā šī izglītības iestāde, bet arī ielūkoties nākotnē. Jau pavisam drīz pussabrukušās ēkas vietā, kuru izpirka pašvaldība, tiks uzbūvēts oriģināls mūsdienīgs korpuss, kas organiski iekļausies pilsētas centrālās daļas arhitektūras ansamblī.

Profesionāli arhitekti maina skolas ārējo izskatu, savukārt jaunie dizaineri piedāvā uzlabot skolas un citu iestāžu interjeru. Skolēni, kas pagaidām tikai sapņo par radošajām profesijām, ar interesi aplūkoja izstādē eksponētos skolas audzēkņu darbus – oriģinālus iepakojumus, priekšmetus ar simboliku dažādiem festivāliem. Šobrīd „Saules skola” piedāvā 4 gadu apmācību programmu pamatskolas beidzējiem un 2 gadu programmas tiem, kuri ieguvuši vidusskolas atestātus. Aktīvi darbojas arī mākslas skola bērniem. Starp citu, šogad eksaminācijas komisijā bija meitene, kura pati ir savulaik beigusi „Saules skolu”, bet šobrīd viņai ir pašai sava bērnu apģērbu līnija.

Fantāzijas lidojums pārvērta Saules ielu par podestu, uz kura tika demonstrēti drosmīgi un oriģināli tērpi. Paši tērpu autori iejutās modeļu lomā. Un uz modes skates laiku pilsēta kļuva tieši tāda, par kādu sapņo jaunatne – spilgta un neparasta.