2_original

Šīs studiju vizītes mērķis ir parādīt Ukrainas organizāciju pašreizējo pieredzi sociālās iekļaušanas jomā. Tā būs iespēja labāk izprast Ukrainas jaunatnes darba realitāti, kā arī veidot partnerības nākotnē. Studiju vizīte norisināsies no 21. līdz 26. maijam Ukrainā (Kijeva-Vinnica-Ļvova). Pieteikšanās līdz 27. aprīlim.

Ukraina mūsdienās piedzīvo grūtus laikus: Maidana revolūcija ir radījusi politisko un ekonomisko turbulenci, konflikti ar Krieviju par Krimas un tās austrumu teritorijām ir radījuši īslaicīgu krīzi. Taču šie apstākļi veicina arī tautas pašapziņu, bezprecedenta pilsonisko aktivitāti un solidaritāti.

Tā būs iespēja Programmas valstu jaunatnes darbiniekiem un Nacionālo aģentūru pārstāvjiem izzināt jaunatnes darbu Ukrainā, cerot, ka šī pieredze ļaus labāk izprast pašreizējo situāciju valstī, mazinās stereotipus, kā arī mudinās sadarboties ar vietējām organizācijām.

Studiju vizītes tēma ir IEKĻAUŠANA: tiks apmeklētas organizācijas, kuras strādā ar jauniešiem, kas saskaras ar dažādām grūtībām. Īpaša uzmanība tiks pievērsta valsts iekšienē pārvietotajām personām – šobrīd vairāk kā 1.3 miljoni bijušo Krimas un Donbasa reģionu iedzīvotāji dzīvo prom no mājām un daudzas organizācijas strādā ar šo specifisko mērķgrupu.

Studiju vizītes laikā būs iespēja apmeklēt trīs Ukrainas pilsētas: Kijevu, Vinnicu un Ļvovu.

Kas attiecas uz drošību: studiju vizīte norisināsies 700km attālumā no konfliktu zonas, drošos apgabalos.

Dalībnieku profils:

Jaunatnes darbinieki, jaunatnes līderi un projektu vadītāji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas vēlas strādāt sociālās iekļaušanas jomā, sadarboties ar Ukrainas organizācijām, kā arī Nacionālo aģentūru projektu koordinatori.

Dalībniekiem jāspēj piedalīties visos studiju vizītes posmos no 21. līdz 26. maijam un jārunā angļu valodā, kas būs arī semināra darba valoda.

Pieteikties iespējams līdz 2016. gada 27. aprīlim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē

https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/after-the-maidan-youth-work-inclusion-reality-in-ukraine-study-visit.5718/

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Lai elektroniski aizpildītu anketu, vispirms jāreģistrējas SALTO tīmekļa vietnē. Tad uz savu norādīto e-pastu saņemsiet paroli un varēsiet aizpildīt pieteikuma anketu.

Visas izmaksas tiks segtas no programmas „Erasmus+” līdzekļiem, dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28.46 euro apmērā. Ar apstiprinātajiem dalībniekiem tiek noslēgts līgums par dalību pasākumā, pēc līdzfinansējuma segšanas, aģentūra iegādājas avio biļetes.

Lai nodrošinātu programmas „Erasmus+” redzamību, kā arī iekļautu pēc iespējas vairāk jauniešus programmas aktivitātēs, pēc apmācībām dalībnieks apņemas:

1. kopā ar projektu koordinatori pārrunāt pasākuma rezultātus un ieplānot to izplatīšanas aktivitātes;

2. nodrošināt vismaz vienu publikāciju medijos;

3. sešu nedēļu laikā pēc atgriešanās organizēt rezultātu izplatīšanas aktivitāti, iekļaujot vismaz vienu tikšanos ar ieinteresēto mērķa grupu (vismaz 15 personas).

Tāpat jāatceras par atskaišu un segto izmaksu apliecinājumu iesniegšanu!

Papildu informācija:

Vladislava Šķēle, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu koordinatore, E-pasts: vladislava.skele[at]jaunatne.gov.lv