Img_2015_original_original

6.novembrī plkst. 11.00 notiks pirmā Latvijas pašvaldību jaunatnes lietu atbalsta tīkla organizētā videokonference “Jaunatnes likums. Darba ar jaunatni organizēšana pašvaldībās”.

 

Lai veicinātu jaunatnes politikas īstenošanā iesaistīto personu sadarbību un atbalstītu darbu ar jaunatni pašvaldībās, veicinot izpratni par darbu ar jaunatni, Latvijas Pašvaldību savienības ietvaros ir izveidots Latvijas pašvaldību jaunatnes lietu atbalsta tīkls (turpmāk tīkls), kurš aptver visas 119 Latvijas pašvaldības.

Tīkla darbības koordinēšanai ir izveidota Latvijas pašvaldību jaunatnes lietu atbalsta tīkla koordinējošā darba grupa (turpmāk darba grupa), kura sastāv no 26 pašvaldību darbā ar jaunatni iesaistītajiem darbiniekiem, 5 plānošanas reģionu pārstāvjiem, 1 Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvja, 1 Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvja.

Kā viens no darba grupas uzdevumiem ir atbalsta veidošana pašvaldībās darba ar jaunatni organizēšanā. Lai veiktu šo uzdevumu, tiks organizētas informatīvas videokonferences par aktuālajām tēmām, kuras kā būtiskas darba ar jaunatni organizēšanā, ir definējusi darba grupa.

Pirmā videokonference notiks 2015.gada 6. novembrī plkst.11.00. Videokonferences tēma “Jaunatnes likums. Darba ar jaunatni organizēšana pašvaldībās.” Ar jaunatnes likumu un darba ar jaunatni organizēšanu pašvaldībās iepazīstinās Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta pārvaldes vecākā referente Marika Arkliņa. Savukārt par to, kā praksē pašvaldībās tiek organizēts darbs ar jaunatni, ar labās prakses piemēriem iepazīstinās Jelgavas pilsētas jaunatnes lietu speciāliste Jeļena Grīsle un Jelgavas novada jaunatnes lietu speciāliste Kristīne Kode.

 

Videokonference būs pieejama: http://www.lps.lv/Pasakumi/Tiesraide/

 

Kā arī tiks nodrošināta iespēja uzdot jautājumu, tos sūtot uz e-pasta adresi: tiesraide@lps.lv

 

Pēc videokonferences tiešraides, ieraksts būs pieejams: http://www.lps.lv/Profesionalas_apvienibas/Latvijas_Pasvaldibu_jaunatnes_lietu_atbalsta_tikls/

 

Informāciju sagatavoja:

Lelde Vazdiķe

LPS jaunatnes lietu speciāliste

28761642, 67508523

lelde.vazdike@lps.lv