Img_2457_original

Noslēgusies radošā darbnīca „Līdzdalības karuselis”, kura tika realizēta projekta „Seko līdzi iespējam” ietvaros. Šajā posmā projekta dalībniekiem bija iespēja noorganizēt un novadīt savas aktivitātes jauniešu festivāla „Artišoks 2015” ietvaros. Dalībniekiem bija pilnīga rīcības brīvība. Vienīgais nosacījums bija sekojošs aktivitāšu mērķis: jauniešu līdzdalības popularizēšana. Projekta dalībnieki uzreiz nolēma, ka organizēs konkursu ar balvām. Viņiem bija daudz variantu, kā to organizēt, bet galu galā nonāca līdz diviem variantiem, kurus sāka realizēt. Jauniešiem bija piedāvātas divas anketas uz izvēli. Viena anketa ar jautājumiem, kuru vajadzēja aizpildīt uzdodot šos jautājumus jauniešu NVO. Un aizpildīto anketu varēja atnest konkursa organizatoriem, lai piedalītos vērtīgo balvu izlozē. Otra anketa bija ar jauniešu NVO sarakstiem. Tās jauniešu NVO, kuras bija sarakstā vajadzēja apmeklēt, un pēc tam jau patstāvīgi atbildēt uz tiem pašiem jautājumiem, kuri bija pirmajā anketā.

Projekta dalībnieki paši parūpējās gan par inventāru, ar kuru strādāja pēc tam jauniešu festivāla „Artišoks 2015”, gan par visiem pārējiem rotājumiem. Kad pienāca jauniešu festivāla „Artišoks 2015” diena, jaunieši laicīgi uzcēla telti, salika galdus un krēslus, uz galda nolika visu nepieciešamo inventāru. Lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu piedalīties konkursā, no sākuma projekta dalībnieki sadalījās pa pāriem. Katram bija iedalīta anketa un staigāšanas maršruts. Tā jaunieši apstaigāja festivāla teritoriju un aģitēja apmeklētājus un dalībniekus piedalīties konkursā. Tajā pašā laikā kopā ar visiem staigāja projekta dalībnieki zaķa un kaķa kostīmā, lai pievērstu uzmanību konkursam. Lai palielinātu azarta līmeni, neviens neteica kādas būs balva, ko iegūs konkursa laikā. Par konkursu tika stāstīts kā notiks konkursa izloze, minēta norises vieta, laiks un, kur varēs saņemt balvas. Tika noskaidroti konkursa trīs uzvarētāji, kuri tika apbalvoti un katrs savā īpašumā ieguva termokrūzi ar projekta atbalstītāju logotipiem un ieguva t-kreklu no Jaunatnes departamenta. Festivāla izskaņā radošās darbnīcas dalībnieki izteicās, ka tajā laikā kad viņi veidoja šo konkursu bija saspringtas diskusijas un pat strīdi, bet kad viņi realizēja šo aktivitāti viņi bija vienoti un darbojās saskaņoti kā īsta sastrādājusies komanda. Un viņi novelēja katram izmēģināt sevi piedalīties līdzīgos projektos kā „Seko līdzi iespējām”.

Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2015. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Valsts programmas pasākumus īsteno Izglītības un zinātnes ministrija un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

 

 

 

Sagatavoja:

Projekta „Seko līdzi iespējām” dalībnieki