Dsc_0141_original

12. oktobrī Karjeras nedēļas ietvaros Jaunatnes departaments otro gadu pēc kārtas organizē pasākumu „Profesiju virpulī atrast savējo!”. Pasākums tiek organizēts ar mērķi sniegt iespēju skolēniem izpētīt savas nākotnes profesiju, un piecu dienu laikā pārliecināties, kāda profesija ir piemērota, un vai tā ir sapņu profesija?

Pasākuma „Profesiju virpulī atrast savējo!” pirmā diena notika J.Raiņa Daugavpils 6. vidusskolā, kur jauniešiem tikai piedāvāta interaktīva pieredzes apmaiņa par savas nākotnes profesiju, turpmākās savas izvēlētās profesijas pētīšanas procesa apspriešana, un nedēļas darba programmas saplānošana.

Pasākumā piedalās skolēni no Daugavpils Valsts ģimnāzijas – Vitālijs Verhovičs, Undīne Svelpe, Sintija Multiņa, Marija Meldra Kraukle, no Daugavpils 12. vidusskolas – Jūlija Pupina, Egita Mačevska, Anastasija Muha, Biruta Klodāne, no Daugavpils Krievu vidusskolas - liceja – Ņikita Aleksejevs. Kopā, kuri dosies pie dažādu profesiju pārstāvjiem,

Šodien 9 jaunieši tiks iepazīstināti ar profesijas testu analīzi, uzzinās, pie kāda speciālista dosies,  lai redzētu kāda tad ir izvēlētās profesijas ikdiena. Dienas noslēgumā jaunieši biedrības „Erfolg” telpās, izspēlēs karjeras spēli „Izspēlē savu karjeru”.

 

Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes departamenta

Vadītājas pienākumu izpildītāja

Gunita Vanaga

27069620