16399_original

2015. gada 18. septembrī Latgales Centrālā bibliotēka aicina uz literāru tikšanos ar latviešu rakstnieci Ingu Žoludi. Viesojoties Daugavpilī, autore tiksies ar divām dažādām mērķauditorijām. Daugavpils 12. vidusskolā plkst. 14.00 uz sarunu ar rakstnieci ir aicināti skolēni, savukārt pēcpusdienā plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Lasītavā ar autori varēs tikties ikviens interesents.

 

Inga Žolude ir viena no populārākajām jaunajām mūsdienu rakstniecēm. Autore regulāri publicējas dažādos kultūras un literatūras izdevumos, kā arī raksta recenzijas par latviešu un ārvalstu autoru darbiem. 2008. gadā iznācis Ingas Žoludes debijas romāns „Silta zeme”, kurš uzskatāms par jaunu pavērsiena punktu latviešu literatūrā. Par 2010. gadā izdoto stāstu krājumu “Mierinājums Ādama kokam” autore saņēmusi Eiropas Savienības balvu literatūrā. Ingas Žoludes trešā grāmata – romāns “Sarkanie bērni” – ir mecenāta Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011. gada latviešu oriģinālliteratūras konkursa laureāts.

 

Tikšanās laikā varēs tuvāk iepazīt Ingas Žoludes daiļradi, iesaistīties diskusijā par rakstnieka dzīves misiju, kā arī aplūkot autores daiļradei veltītu literatūras izstādi.

 

Pasākums notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu Latgales Centrālās bibliotēkas projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 1. kārtas ietvaros.

Gaidām visus interesentus!

 

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv