Dsc_0015_original

 

Sestdienas karstajā dienā, 15. augustā, kad Daugavpils iedzīvotāji atpūšas pie ūdenstilpnēm Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments tikās ar jauniešiem un jauniešu organizācijām, lai kopīgi projekta „Seko līdzi iespējām”  ietvaros apspriestu jautājumus par jauniešu informēšanas iespējām.

 

Projekta dalībniekiem tika dota iespēja iedziļināties jauniešu informēšanas jomā, un uzzināt par līdzdalības iespējām Daugavpils pilsētā. Jaunieši uzzināja par Jaunatnes departamenta un Jauniešu neformālās izglītības centra iespējām un rīkotajiem pasākumiem, kā arī, kā tiek informēta jaunatne par notikumiem pilsētā un ārpus tās. Jaunieši, NVO līderi, jaunatnes lietu speciālisti diskutēja par informēšanas līdzekļu efektivitāti un izstrādāja savus variantus. Projekta dalībnieki izmēģinās izstrādātos informēšanas paņēmienus prakses laikā, kad popularizēs jauniešu festivālu „Artišoks 2015”. Jaunieši satikās ar iniciatīvu grupām ar kurām tika apspriestas jauniešu youtube.com kanāls, ar kura palīdzību nākotnē var informēt jauniešus pilsētā. Šī ideja ir ļoti interesanta, jo vairākas pilsētas skolās ir televīzori foajē, kuros var translēt jauniešiem aktuālas ziņas. Otra iniciatīvā grupa piedāvāja apskatīt privātu mājas lapu, kura ir domāta jauniešiem.

Oskars Svilpe projekta dalībniekiem pastāstīja par nākamo projekta posmu, radošā darbnīca „Līdzdalības karuselis”, kura ietveros projekta dalībniekiem būs iespēja noorganizēt un novadīt savas aktivitātes jauniešu festivāla „Artišoks 2015” ietvaros, kur popularizēs jauniešu līdzdalības norisi pilsētā.

 

Šī tikšanās notika Jauniešu neformālās izglītības centrā, kur radošajā laboratorijā pulcējās Daugavpils pilsētas jauniešu organizāciju un biedrību pārstāvji, kā arī jaunieši, kuri nepārstāv nevienu organizāciju, bet ir ieinteresēti savas pilsētas un jauniešu attīstībā un labākas dzīves meklējumos.

 

Jaunieši iepazinās ar iespējām, kā var ietekmēt Daugavpils pilsētas attīstību ar informēšanas palīdzību, un kādas ir iespējas Daugavpils pilsētā, lai popularizētu dažāda vecuma mērķauditorijas.

 

Šo radošo laboratoriju „Jauniešu informēšana par līdzdalības iespējām Daugavpils pilsētā” vadīja pārstāvji no biedrības „FREE” Oskars Laurens, Milāna Loča un Andrejs Zaičenko.

 

Jauniešu organizācijas, biedrības un paši jaunieši tiek aicināti apmeklēt arī nākamo projekta „Seko līdzi iespējām” radošo darbnīcu.

 

Nākamā tikšanās – ievads radošā darbnīca „Līdzdalības karuselis”, notiks 20. augustā no plkst. 16:30, Jauniešu neformālās izglītības centrā (Varšavas ielā 45).

 

Uz tikšanos 20. augustā!

 

Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2015. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Valsts programmas pasākumus īsteno Izglītības un zinātnes ministrija un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

 

 

Sagatavoja:

Gunita Vanaga

Jaunatnes departamenta

Vadītāja pienākumu izpildītāja

27069620