Forums.plakats_original

Jau piekto gadu Ekoskolu programmas ietvaros tiek organizēts jauniešu forums, kas šogad notiks tik aktuālās klimata pārmaiņu tēmas ietvaros. Mazzalves pamatskolā no 30.jūlija līdz 2. augustam pulcēsies vairāk kā 90 aktīvākie Ekoskolu jaunieši no visas Latvijas.

 

Par tradīciju kļuvušais vasaras forums šogad veltīts tam, lai veicinātu klimata pārmaiņu kā būtiskas problēmas apzināšanos skolu vidē un sabiedrībā, veidojot nākamo paaudzi, kas apzinās klimata pārmaiņu nopietnību un saprot nepieciešamos risinājumus. Forums sniedz dalībniekiem vajadzīgās zināšanas, prasmes un praktiskos instrumentus kā pamatu kvalitatīvu jauniešu vides iniciatīvu īstenošanai un klimata pārmaiņu aktualizēšanai skolās un vietējā sabiedrībā.

Jaunieši Klimata forumā Mazzalvē ieradīses 30. jūlijā un atklās nometnes sākumu piedzīvojumiem pilnā iesvētību takā, bet nākamajā dienā tiksies ar lektoriem un piedalīsies izzinošās nodarbībās. Forumā viesosies  Inga Retiķe un Jānis Bikše (LU ĢZZF) ar lekciju par Klimata mainības ietekmi Latvijā un ūdeņu ekoloģisko kvalitāti. Kā katrs skolēns var veicināt energoefektivitāti savā skolā, stāstīs Valdis Ratniks (Energodetektivs.lv); kā izvēlēties pārtiku un gatavot maltīti nekaitējot klimatam  - Dita Lase (Vegus.lv);  bet ar hidrobioloģi Elīnu Kolāti varēs doties izzinošā pastaigā gar upi. Neizpaliks arī aizraujošas radošās darbnīcas, kur apgūt dažādas prasmes, piedzīvojumi un atpūta brīvā dabā un izzinošas pētnieciskās ekspedīcijas  - iespējas jauniešiem iepazīt vienam otru, gūt jaunas zināšanas, kā arī rast papildus motivāciju un iedvesmu arī turpmāk dzīvot videi draudzīgi.

 

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau vienpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 170 izglītības iestādes, bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk kā 40 000 skolas.

Programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds, kas nodrošina visu Starptautiskā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental Education – FEE International) programmu darbību un attīstīšanu.

Vides izglītības fonds - www.videsfonds.lvwww.twitter.com/videsfonds

Ekoskolas - www.draugiem.lv/ekoskolas


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja – Ieva Gedzuna

ieva.gedzuna@zemesdraugi.lv


Pasākumu organizē „Vides izglītības fonds“ sadarbībā ar “Latvijas Valsts mežiem”, Mazzalves vidusskolu un Neretas novada domi.

Ekoskolu programmas darbību Latvijā atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. Vides izglītības fonda darbību finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija projekta „Zaļais izrāviens - Vides izglītības fonda darbības stiprināšana“ (projekta nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/100) ietvaros.

Piesaistītie faili: