Qwq_original

Daugavpils svin nozīmīgu jubileju – 740 gadi kopš tika dibināta pilsēta. Pat cilvēkam, kurš neko nezina par pilsētas svētkiem, skatam paveras apbrīnojami skati. Ceļa apļi izrotāti ar pienenēm. Kopā ar neparastajām puķu dobēm, tie izskatās īpaši spilgti. Arī parastās puķu dobes ir kļuvušas izteiksmīgākas. Galvenajā laukumā pie puķu ģerboņa ir pievienota jubilejas kompozīcija. Karodziņi ar jubilejas simboliku plīvo vējā gan uz tilta, gan uz galvenajām maģistrālēm. Visa gada garumā tiek darīti labie darbi – dāvana Daugavpilij.  Saules skolas studenti  pacentās sen pamestajai ēkai piešķirt jautrāku skatu, novietojot logos  zīmētus personāžus.  Pat tramvajs mums atgādina par svētkiem.

Svētku dienas sākās jau pirmdien,  pilsētas mikrorajonos. Taču galvenie notikumi mūs gaidīs piektdien, sestdien un svētdien. Vienības laukumā jau gatavo skatuvi. 5. jūnijā plkst. 20.00 šeit uzstāsies grupa „Elpa”, pēc tam notiks grupas „Pērkons” koncerts. 6. jūnijā plkst. 17.00 visi laipni aicināti baudīt Intara Busuļa sniegumu, bet plkst. 21.00 notiks Leonīda Agutina un Anželikas Varum koncerts.

Svētku programma ir apskatāma gan internetā, gan pilsētas sabiedriskā transporta pieturās, gan afišās pilsētas centrā un mikrorajonos. Visi laipni gaidīti.

Daugavpils svin savu jubileju