Millennium_kids_-_final_poster_original

Kāpēc? 2015.gads ir Eiropas Attīstības gads. 2000. gadā ANO (Apvienoto Nāciju Organizācija) izvirzīja ambiciozus Tūkstošgades Attīstības mērķus. Šogad tiks vērtēts progress un nosprausti jauni mērķi nākotnei, tādā veidā Tūkstošgades Attīstības mērķus mainot uz Ilgtspējas Attīstības mērķiem. Jaunieši ir mūsu planētas nākotne. Viņi ir tie, kas mantos visas problēmas un risinājumus, ko izraisīja šodienas rīcība. Tātad ir tikai godīgi, ka viņiem tiek dots vārds par šo. Mēs meklējam 3 latviešu Tūkstošgades bērnus, kuri vēlas un spēj runāt par tādām tēmām, kā jauniešu nodarbinātība, sieviešu tiesības, nabadzība, globālā pārtikas ražošana. Jauniešiem tiks dota iespēja braukt uz Briseli un kopā ar Tūkstošgades jauniešiem no Īrijas, Libānas, Kongo un Indonēzijas aprunāties ar pasaules līderiem par tēmām, kas šķiet viņiem svarīgas un nozīmīgas.

Kam? Kandidāta profils:

· Jaunietis vecumā no 14 līdz 17 gadiem

· Ieinteresēts par globālās attīstības ideju (daba, cilvēku tiesības, nabadzība, sieviešu pilnvarošana, godīga tirdzniecības, globālie dienvidi, jauniešu nodarbinātība bērnu darbs uc.)

· Aktīvs sociālajos tīklos (facebook, draugiem.lv, instagram, twitter, vine uc.)

· Ir pase, var ceļot uz Briseli no1. Līdz 6.jūnijam

· Ir gatavs izplatīt stāstus un dalīties pieredzē ar sociālo mediju starpniecību, kā arī dažādos pasākumos šī gada vasarā/rudenī

 

Kas jādara, lai pieteiktos? Sniedz savu personīgo ieguldījumu globālai attīstībai līdz 10.maijam. Piemēram, viena nedēļa bez gaļas (veģetārais izaicinājums) vai dzimšanas dienas dāvanas ziedošana labdarībai. Dokumentē jeb saglabā savu sasniegumu, lai mēs redzētu, ko esi izdarījis (video, bildes, ieraksts blogā utt.) un dalies ar savu personīgo ieguldījumu „Millennium Kids” Facebook mājaslapā un dabū tik „like” and „share”, cik vien vari.

Tas, cik Tu varēsi iegūt „like” un „share”, tikai palielinās iespēju piedalīties šajā projektā, taču gala iznākumu noteiksim mēs-Baltijas Reģionālais fonds- atlasot trīs labākos!

Piedalies un gūsti iespēju doties uz Briseli, lai izteiktu savu veidoli un iespējams ietekmētu nākotni J