4870-16326-daugavpils_gerbonis_original

Aicinām Sabiedriskās organizācijas iesniegt pieteikumus finansējuma saņemšanai no Daugavpils Domes

Daugavpils Domē ir „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”. Sabiedriskās organizācijas var pretendēt uz finansējumu savām aktivitātēm, sabiedriski nozīmīgiem projektiem un pasākumu rīkošanai.

2014. gadā no sabiedriskam organizācijām izskatīšanai tika iesniegti 135 projektu pieteikumi. Tika atbalstītas 100 sabiedriskas organizācijas. Pateicoties „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda” finansējumam Daugavpilī tika organizētas vairākas senioru, cilvēku ar īpašām vajadzībām, jauniešu, kultūras, sporta, bērnu u.c. sabiedrisko organizāciju iniciatīvas.

 „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda” finansējuma piešķiršanas mērķi ir:

  1. Atbalstīt sabiedriskās organizācijas aktivitātes, sabiedriski nozīmīgu  projektu un pasākumu īstenošanu Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā.
  2. Veicināt iedzīvotāju aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.
  3. Veicināt sadarbību starp pašvaldību un sabiedriskajām organizācijām.

Pieprasītā finansējuma apmērs nevar pārsniegt 720 eiro, izņemot organizācijas, kuru pamatdarbība saistīta ar sociālo jomu, tad pieprasījums var pārsniegt 720 eiro.

Aktivitātēm jānotiek Daugavpils pilsētas teritorijā.

Savus pieteikumus uz projektu un pasākumu finansējumu pašvaldības budžeta programmas „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds” ietvaros sabiedriskās organizācijas varēs iesniegt divreiz gadā: līdz 1.aprīlīm un līdz 1.septembim. Projektu pieteikumus atkarībā no projekta satura izskata Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja vai  Sociālo jautājumu komitejā.

Arī jauniešu nevalstiskās organizācijas, tapat kā citas sabiedriskās organizācijas var pretendēt uz Domes finansiālu atbalstu programmā “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”. Atsevišķa dalījuma organizācijām nebūs. Visas sabiedriskās organizācijas varēs pieteikties vienā programmā.

Par kārtību, kādā Daugavpils pilsētas dome piešķir atbalstu no pašvaldības budžeta programmas  “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”
Pieteikuma veidlapa
Projekta izdevumu tāme