20141031_111512_original

Piektdien, 6.decembrī, Daugavpils pilsētas domē notika Jaunatnes departamenta pārstāvju un pasākuma „Latviešu karavīrs laikmetu griežos” rīkotāju tikšanās, kurā tika apspriesti tā būtiskākie aspekti. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar „Latvijas ģenerāļu klubu” un norisināsies patriotiskākajā gada mēnesī novembrī. Šis konkurss ir nedaudz līdzīgs „Jaunajiem Rīgas sargiem”, jauniešiem ir jāpārvar orientēšanās, zināšanu pārbaudes un jādemonstrē fiziskas iemaņas.  Konkursam var pieteikties jau sākot ar 10.februāri.

Piektās jubilejas pasākumu organizatori izlēma atzīmēt tieši Daugavpilī, kur tiks aicināti daudzi viesi no Latvijas, kā arī ārzemju militāro organizāciju pārstāvji. Ir paredzēts piesaistīt vietējās robežsardzes un Valsts policijas, kā arī citu jomu pārstāvjus, kas dalīsies ar savas pieredzes stāstiem. Pulkvedis Juris Dalbiņš, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris, atzīmē, ka tas ir īpaši nozīmīgi, jo Daugavpils ir Latvijas otrā lielākā pilsēta un, neskatoties uz valdošajiem stereotipiem, uzskata, ka tās iedzīvotāji ir arī patriotiski cilvēki.
Aktuāls ir jautājums par patriotisma audzināšanas līmeni valstī, kuru cenšas nodrošināt arī Latvijas ģenerāļu kluba dalībnieki. Gaidis Andrejs Zeibots, biedrības valdes priekšsēdētājs norāda, ka šādi pasākumi ir viena no patriotisma audzināšanas veiksmes atslēgām, jo patriotismu nav iespējams iemācīties no grāmatām, tas ir jāpārdzīvo katram cilvēkam reālajā dzīvē. Šī konkursa dalībnieki – visas Latvijas jaunieši, ir aicināti aktīvi iesaistīties un atbalstīt šo projektu, smeļoties zināšanas par valsts un pilsētas vēsturi diezgan neparastā un atraktīvā veidā.
Runājot par projekta norises gaitu,  tiks izstrādāts maršruts, izmantojot pilsētas nozīmīgākās un saistošākās vietas. 200 dalībnieki būs sadalīti komandās un sāks savu kustību no Vienības laukuma uz kartē norādītajiem objektiem. Katrā pieturas punktā jauniešus gaidīs dažādi uzdevumi, kuri ir jāizpilda pēc iespējas ātrāk un precīzāk. Pieteikšanās pirmais posms ir eseja. Vairāk informācijas var uzzināt konkursa nolikumā, kas jau drīzumā būs pieejams skolās un jauniešu mazpulku organizācijās. Pasākuma rīkotāji aicina interesentus piedalīties šajā nozīmīgajā jubilejas pasākumā.