1782410_672368712880916_5925077533559698163_o_original

Ar atklāšanas pasākumu „Nenosēdi savu laiku!” iesākās Karjeras nedēļa Daugavpilī. Karjeras nedēļu no 13.oktobra līdz 17.oktobrim organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidanceprogrammas atbalstu. VIAA šo iniciatīvu īsteno sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm.

Pasākumu atklāja un klātesošos uzrunāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, aicinot iesaistīties Karjeras nedēļas piedāvātajos pasākumos un iegūt jaunu pieredzi un zināšanas.

Atklāšanas pasākuma mērķis bija aicināt jauniešus būt aktīviem un līdzdarboties, nevis tikai laiski iesēžoties ērtā krēslā vērot apkārt notiekošo, kā to demonstrēja viens no pasākuma varoņiem – zirneklis. Pasākuma laikā skolēni tika aicināti ieraudzīt, izzināt un iesaistīties apkārt notiekošajā, jo tikai darbojoties, var izprast sevi, savas stiprās puses un atrast savu karjeras ceļu.

Pasākuma gaitā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar radošiem un aktīviem cilvēkiem, kas ikdienā darbojas kopā ar jauniešiem. Par sevi un savām nodarbēm pastāstīja topošā aktrise un pasākumu organizatore Milena Rožanska, kā arī kopā ar pasākuma dalībniekiem izstrādāja pasākuma organizēšanas shēmu. Savukārt Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta  jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova  pastāstīja par iespējām iesaistīties brīvprātīgajā darbā, kā arī par nodarbinātības iespējām vasarā. Pieredzē par saviem karjeras ceļa meklējumiem un to, kā hobijs var kļūt arī par darbu, dalījās zumbas pasniedzēja Nataļja Andrejeva, klātesošos iesaistot zumbas zibakcijā. Pasākuma noslēgumā skolēniem tika stāstīts un demonstrēts, kā plānot savu karjeru un mēģināt atrast savu vietu dzīvē, kā arī visi tika aicināti „nenosēdēt savu laiku”, bet aktīvi piedalīties un apmeklēt Karjeras nedēļas ietvaros piedāvātos pasākumus.

Visus nedēļu, līdz pat 17.oktobrim,  Karjeras nedēļas ietvaros Daugavpils jaunieši tiek aicināti apmeklēt dažādus pasākumus, iegūstot jaunu informāciju un pieredzi. Detalizēta Karjeras nedēļas programma Daugavpilī pieejama vietnēs: www.viaa.gov.lv/karjerasnedela unwww.draugiem.lv/viaa, kā arī www.facebook.com/KarjerasNedela.

Karjeras nedēļa Daugavpilī noslēgsies 17.oktobrī ar pasākumu „Es savās kurpēs!”, kas norisināsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā plkst. 13.00.

Informācija sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe – karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t. 29196866

santa.ceirane@daugavpils.lv