Artishok-facebook_original


6. septembrī Dubrovina parkā ceturto reizi notika Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta rīkotais Jauniešu festivāls “ARTIŠOKS 2014”. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt Daugavpils jauniešus un Daugavpils pilsētas iedzīvotājus, kā arī viesus ar pilsētas jauniešu organizācijām un iespējām, kur katrs pilsētas jaunietis var atrast savu aizraušanos un var aktīvi pavadīt laiku  pēc izglītības iestādes.

Festivālu plkst. 15:00 atklāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis. Apmeklētāju  skaits šogad pārsniedza 5000, piedalījās vairāk nekā 50 jauniešu organizāciju un interešu grupu, kas visas dienas garumā priecēja festivāla apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem, un katram apmeklētājam bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un “Fire spirit” uguns šova meistarklasē. Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un ciemiņi piedalījās ielas basketbola, futbola, airēšanas, soksa, orientēšanās, svara celšanas sacensībās, šaha turnīrā, vēroja starptautiskās sacensības boksā “Domes Kauss”, spēlēja novusu, galda tenisu un citas galda spēles, kā arī baudīja radošo organizāciju pozitīvo atmosfēru. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā biedrība „SKOPTR” bija sagatavojusi māksliniecisku, neaizmirstamu atmosfēru, kur katrs apmeklētājs ļāvās savai fantāzijai – spilgtas un maģiskas krāsas, dažādas laboratorijas, origami un dekoru veidošana, kulinārijas māksla, dīdžeju uzstāšanās… īsta mākslas radītāju atmosfēra. Darbojās divas skatuves, uz mazās skatuves uzstājās Daugavpils mūziķi, kur skanēja tikai dzīvās mūzikas izpildījums,  uz otrās skatuves uzstājās mūsu pilsētas dejotāji un arī ciemiņi no Krāslavas, deju grupa „ALISA”. Festivāla „Artišoks 2014” ietvaros notiks labdarības akcija, kurā tika vākti naudas līdzekļi un nodoti Līnai Jakimovičai!

Festivāls “ARTIŠOKS 2014” noslēdzās ar karsti dedzinošu 20 minūšu burvības piepildītu „Fire Spirit” uguns šovu (Rīga), ar maģisko 15 minūšu „Stars’well” ēnu teātri (Rīga), ar 45 minūšu pašu dziesmu autora, solista Oskara Deigeļa koncertu un 45 minūšu populārās rokgrupas „Double Faced Eels” koncertu.

Pasākuma ietvaros tika organizēts konkurss mākslas radītājiem „fotorallijs” kurā aicināts piedalīties ikviens. Konkursa ideja atspoguļot notiekošo jauniešu festivālā „ARTIŠOKS 2014”. Esi jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem, piedalies, savu darbu sūti līdz 1.oktobrim uz e-pastu artishoks2014@inbox.lv, norādit savu vārdu, uzvārdu, vecumu, e-pastu, telefona numuru un nomināciju: ARTIŠOKA reportāžas foto (visdažādākās bildes, veidotas festivāla gaitā); ARTIŠOKA Foto Art (mākslinieciska pieeja fotogrāfijai, kur pati fotogrāfija ir tikai daļa no radošā darba, ir pieļaujama datorapstrāde un kolāža); ARTIŠOKA Video  (videoklips, īsfilma vai dokumentālā filma); ARTIŠOKA Graffiti (skices un zīmējumi graffiti stilā ); ARTIŠOKA Publikācija (jebkura veida raksts no profesionāla žurnālista līdz ikvienas blogerim). 

Veiksmīgākie darbi tiks apbalvoti ar patīkamām balvām!

Jaunatnes departaments pateicas par atbalstu un sadarbību: Daugavpils pilsētas domei, Latviešu kultūras centram, Daugavpils Sporta pārvaldei, Bērnu un jauniešu sporta skolai, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolai “Saules skola”, Labiekārtošana-D, Komunālās saimniecības pārvaldei, Pilsētplānošanas un būvniecības departamentam, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei, Daugavpils Saskaņas Pamatskolai, Daugavpils Universitātei, Daugavpils teātrim un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam.

Paldies visiem festivāla „ARTIŠOKS 2014” dalībniekiem, paldies par pacietību un muzikālo priekšnesumu grupām: „Ze Pikniks”, „No Smoking Band”, „Spacing”, „HardWeld”, „Dvinsk Beatz”, „Good Company”, „Solite”, „Down to Heaven” un vokālajai studijai „Stage on”.

Paldies par līdzdalību un enerģijas lādiņu  Jauniešu festivāla “ARTIŠOKS 2014” brīvprātīgajiem, īpaši liels paldies Ingai Miezītei, Oskaram Svilpei, Ņikitai Rižakovam, Andrejam Kučikam un Ēvaldam Reblim.

Paldies par kopīgi izveidoto pasākumu pilnu ar aizraujošiem un spilgtiem notikumiem!

Fotogrāfijas skatīt: http://jaunatne.daugavpils.lv/lv/galerija/58/2462

 

Sagatavoja:

Vecākās jaunatnes lietu speciālistes pienākumu izpildītāja

27069620