Foto_2_original

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas (LNerB) Daugavpils filiāle aicina piedalīties bibliotēkas 50 gadu jubilejai veltītajā fotogrāfiju konkursā “LOGS UZ NEREDZAMO/ NEREDZĪGO PASAULI”

 

Reti kurš Daugavpils iedzīvotājs ar normālu redzi, braucot Križu virzienā ar 12. autobusu, mēdz izkāpt pieturā „Čiekuru iela” jeb, kā bieži var dzirdēt sakām, - Neredzīgo biedrībā. Ja vien viņš, protams, nedzīvo šajā nelielajā ciematā vai nebrauc pie kāda ciemos. Te ir divi veikali, neliels ezers meža ielokā, čalojošu bērnu bariņi un soliņi ar tantēm, kuras apspiež dienas notikumus. It kā viss kā visur, vien... Te, jau izkāpjot no autobusa, var manīt zīmes un liecības par citu – daudziem pavisam svešu un neredzamu –  pasauli, kurā dzeltenais metāla orientieris un baltais spieķis palīdz atrast ceļu uz veikalu un mājup, kurā tevi atpazīs pēc balss un nolasīs ar rokas pieskārienu.

 

LNerB Daugavpils filiāle, kura 2015. gadā atzīmēs 50 gadu jubileju, aicina topošus fotogrāfus, amatierus un profesionālus fotomāksliniekus caur savas fotokameras objektīvu ieskatīties neredzīgo pasaulē un piedalīties fotogrāfiju konkursā „Logs uz neredzamo/ neredzīgo pasauli”, kura rezultātā iecerēts organizēt ceļojošu izstādi, kas ļautu ieraudzīt šo pasauli arī citiem.

 

20.09.2014. plkst. 12:00 (datums un laiks atkarībā no dalībnieku iespējām piedalīties var tikt precizēts) aicinām fotogrāfus uz LNerB Daugavpils filiāli (Čiekuru iela 5 dz. 13) uz tikšanos ar mūsu bibliotēkas lasītājiem un potenciālajiem kadru varoņiem DZĪVĀS BIBLIOTĒKAS formātā, lai caur sarunu iepazītu katru atsevišķo neredzīgo/vājredzīgo cilvēku, viņa pasaules izjūtu un dzīves balstus. Šīs tikšanās laikā un pēc tikšanās Jums būs iespēja fiksēt redzēto un iepazīto (piemēram, cilvēku portretus, Braila raksta grāmatu lasīšanu, suni-pavadoni, arī Neredzīgo bibliotēkas un ciemata vidi) pēc Jūsu izvēles.

 

Konkursa prasība: 2-3 fotogrāfijas, kas atspoguļo Jūsu skatījumu uz neredzīgo pasauli, vēlams, ar īsu aprakstu. (Būsim priecīgi arī par garākiem iespaidu un pārdomu aprakstiem.)

 

Interesentus lūdzam pieteikties līdz 12.09.2014. pa tālruni 6-54-39748, 26489542 vai e-pastu daugavpils@neredzigobiblioteka.lv!