Daugavpils_sacens%c4%abbu_plakats_original

Svētdien, 17. augustā „Ditton Nams” tirdzniecības centra iekštelpās Daugavpilī, Cietokšņa ielā 60, notiks ielu vingrošanas sacensības. Aicinām piedalīties ikvienu interesentu -  meitenes, zēnus, kā arī pieaugušos. Sacensību kategorijas izvēlētas tā, lai savas spējas varētu izmēģināt jebkuras sagatavotības līmeņa cilvēks.

 

Sacensību ietvaros būs atsevišķas ielu vingrošanas kategorijas, kurās varēs piedalīties visi interesenti pilnīgi bez maksas. Meitenes un zēni aicināti piedalīties atsevišķā konkurencē un meiteņu sacensību kategorija ir veidota vienkāršāka, lai katrai meitenei būtu iespēja pamēģināt savus spēkus. Visi dalībnieki tiks iedalīti un vērtēti atsevišķi, divās vecuma grupās. Pirmā vecuma grupa ir līdz 18 gadiem, otrā  -  vecāki par 18 gadiem. Sacensībās iekļautas arī tādas ielu vingrošanas sacensību kategorijas, kurās sacensības nav notikušas jau otro sezonu, taču pēc daudzu jauniešu lūguma tās tiks organizētas. Viena no šādām disciplīnām ir  „Trepe” uz pievilkšanās stieņa, kuras laikā dalībnieki apļa veidā veic pievilkšanos un katrā apļa atkārtojumā tiek palielināta slodze līdz pēdējam, stiprākajam dalībniekam. Šī sacensību kategorija tika vēsturiski izmantota kā iesildīšanās aktivitāte pirms katra ielu vingrošanas treniņa un ir pamatīgs spēka un izturības pārbaudījums.

Kopumā sacensības notiks astoņās ielu vingrošanas disciplīnās – 1. „Trepe” uz pievilkšanās stieņa, 2. „Trepe” uz līdztekām, 3. pievilkšanās izaicinājuma sacensības, 4. turēšanās uz elkoņiem uz laiku, 5. „Push-up hold Quen” sacensības meitenēm, 6. „Push-up King” sacensībās puišiem, 7. „Freestyle” sacensības un 8. kāju spēka izturības sacensības „elektriskais krēsls”.

Dalībnieku reģistrācija sacensību norises vietā 17.augustā no plkst. 12.30, sacensību sākums paredzēts plkst. 13.00, pasākuma noslēgums un apbalvošana - plkst. 18.00.

Latvijas ielu vingrošanas kustība aizsākās pirms četriem gadiem. Līdz šim biedrības paspārnē kustībā jau iesaistīti tūkstošiem vingrošanas entuziastu visā Latvijā. LIVSB ieguvuši arī telekompānijas LNT titulu „Latvijas Zelta Talanti 2010” un TV3 „Latvijas lepnums”. Ir izveidoti vairāki desmiti vingrošanas parki Latvijas teritorijā.

 

Ielu vingrošanas sacensības notiek sociālā projekta „Es zinu, Tu to vari!” ietvaros. Lielākā daļa projekta „Es zinu, Tu to vari!” pasākumu ir veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiek vairāk kā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. 

Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari . Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina - veselības saglabāšanas visa mūža garumā pamatā ir cilvēka personīgā atbildība. Ārstēšana un veselības aprūpe cilvēka veselību ietekmē aptuveni pa 20%. Atlikušie 80% ir katra cilvēka personīgi izdarītās izvēles – veselīgs vai neveselīgs dzīvesveids – uzturs, fiziskās aktivitātes vai to neesamība, veselībai kaitīgu vielu lietošana vai izvairīšanās no tām, riskants vai drošs dzīvesveids, sociālie faktori, izglītība u.c. Īpaši būtiski to ir apzināties jau jaunībā un savu dzīvi balstīt uz veselību pozitīvi ietekmējošām izvēlēm.

Ielu vingrošanas sacensības organizē Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība. Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

 

Informāciju sagatavoja:

Māris Šlēziņs, Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs

Mob. tālr.: +371 26332884

e-pasts: maris.slezins@ieluvingrosana.lv

www.ieluvingrosana.lv

Piesaistītie faili: