Impulss2_original

13. maijā, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Swedbank valdes loceklis Latvijā Daniils Ruļovs parakstīja līgumu par sadarbību grantu programmā “Impulss” mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Daugavpilī. Kopējais grantu programmas apjoms 2014. gadam ir 50 000 eiro, un vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 7 000 eiro. Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties „Impulss” konkursam līdz šī gada 29. augustam.

Mums ir liels prieks palīdzēt ar idejām bagātiem, enerģiskiem cilvēkiem, kuri saista savu nākotni ar Daugavpili. Bet  ne tikai nodrošinot savas ģimenes labklājību, bet rada jaunas darba vietas un dod savu artavu visas pilsētas ekonomiskajā izaugsmē. Protams, šis materiālais atbalsts ne tik liels, kā gribētos. Bet, tiešām, bieži nepieciešams impulss- grūdiens, no kā sākas virzība uz priekšu”, saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Esam gandarīti par iespēju uzsākt lielisku iniciatīvu sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi - grantu programmu „Impulss“, kuras mērķis ir mazo un vidējo uzņēmumu atbalsts. Šāda uzņēmumu un pašvaldību partnerība nodrošina vērtīgu atbalsta punktu jaunajiem uzņēmējiem, ko apliecina arī Swedbank un Rīgas domes grantu programma “Atspēriens”. Pēdējo piecu gadu laikā grantu programmā “Atspēriens” atbalstītas 100 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 700 000 eiro apmērā. Dažas no tām jau ir ieguvušas plašāku skanējumu, iznesot Rīgas un rīdzinieku varējumu pasaulē. Ceram, ka Daugavpilī šī iniciatīva jauno uzņēmēju vidū gūs tikpat vai pat vēl lielāku atsaucību. Lai idejas kļūtu par sasniegumiem, aicinu jaunos uzņēmējus pieteikties grantu programmai “Impulss”!” saka Daniils Ruļovs, Swedbank valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Par pieteikšanos grantu programmai “Impulss”

Konkursam, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Daugavpilī ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumus izvērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports, tūrisms, ražošana, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, profesionālie un zinātniski tehniskie pakalpojumi, izglītība. Uzņēmējiem, kas saņems augstāko punktu skaitu, tiks izteikts piedāvājums slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Programmas ietvaros tiks daļēji (līdz 75%) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms noteikts 7 000 eiro apmērā.

Uzņēmēji aicināti pieteikties grantu programmas “Impulss” konkursam līdz šī gada 29. augusta plkst.15.00. Konkursa pieteikumus jāiesniedz Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamentā Daugavpilī, K.Valdemāra 13, 304.  kabinetā. Plašāka informācija par grantu programmu pieejama:www.daugavpils.lv, kur iespējams lejupielādēt konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas.

Prezentācija

Papildus informācija par grantu programmu un pieteikšanās Domes Attīstības departamentā, Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, 65476801, vladimirs.nadezdins@daugavpils.lv