Sabiedr%c4%abbas_integr%c4%81cijas_fonds_original

!!! Tiek aicināti pieteikties dalībnieki -  Latvijas emigrējušo ģimeņu bērni un jaunieši.

Latvijas NVO fonda programma sabiedrības saliedēšanai „Ārpusskolas pasākumu programma”, projekts Nr. Nr.2014.LV/SP/23 ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu.

Projektā paredzēts sekmēt latviešu valodas visu prasmju apguvi, Latvijas kultūras un dabas objektu iepazīšanu, iesaistot 20 diasporas (bērni no Īrijas, Lielbritānijas, Vācijas, Skotijas, Dānijas, Norvēģijas, Krievijas) un 20 Latvijā dzīvojošus bērnus un jauniešus vecumā no 7 līdz 18 gadiem komunikatīvajās, radošajās un neformālajās nodarbībās.

Projekts tiek īstenots Latvijā, tiek veidota 10 dienu diennakts bērnu nometne ( no 10 līdz 19.jūlijam). Nometnes laikā notiek ekskursijas, kuru laikā tiek iepazīti objekti, ievērojamas vietas  Latgales novadā un kuru laikā bērni atklāj sev ne tikai Latgali, bet arī Latviju. Nometne notiek  Aglonas novada viesu namā „Aglonas Alpi”, kur dalībnieki darbojas radošajās darbnīcās, apgūst latviešu valodu, iepazīst Latvijas dabas bagātības un latviešu  tradīcijas, kā arī diasporas bērniem tiek dota iespēja tikties ar vienaudžiem dzimtenē.

 

Projekta mērķi:

1. Dot iespēju emigrējušo ģimeņu bērniem klātienē tikties ar vienaudžiem Latvijā, veidot draudzīgas attiecības, tā stiprinot ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu saikni ar dzimteni.

2. No Latvijas emigrējušo ģimeņu bērnu un jauniešu iesaistīšana kultūras un  tradīciju iepazīšanā un pilsoniskās līdzdalības veicināšanā, tā stiprinot  nacionālo identitāti.

3. Nostiprināt latviešu valodas prasmes ārzemēs dzīvojošajiem bērniem, veicinot piederības apziņu latviskajai kultūrtelpai un atvieglojot saziņu latviešu valodā, kas motivētu kādreiz atgriezties Latvijā.

4. Nometnes interaktīvajās nodarbībās bērniem no Latvijas novadiem veicināt lojalitāti un toleranci attiecībā pret Latvijas diasporai piederošajiem un ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem.

5. Publicējot masu informācijas līdzekļos projekta rezultātus, informēt sabiedrību par nepieciešamību Latvijas iedzīvotājiem uzturēt saikni ar ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem.

Projekta rezultātā bērni, pavadot laiku, darbojoties kopā, uzlabo latviešu valodas prasmes, spēj prezentēt guvumu valsts valodā un pārliecību, ka Latvija ir vislabākā zeme uz pasaules, apzinās un atbildīgi popularizē Latvijas tēlu latviešiem mītnes zemēs. Projekta rezultātā dalībnieki ir iepazinuši interesantus objektus Latvijā, iepazinuši Imanta Ziedoņa bērnu literatūras darbus, kuros īpaši tiek godātas ģimenes vērtības un dzimtenes mīlestība. Bērni apzinās Latvijas nacionālos simbolus, Latvijas unikālo vidi, augus un dzīvniekus, ir ieguvuši draugus.

Kontakttālrunis 29849071 

Piesaistītie faili: