M22a0027_2014_original

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs  no 2014. gada 22. jūlija līdz 25. jūlijam organizē vasaras skolu jauniešiem „Fokusā māksla”. Vasaras skolā tiek aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas 16 – 18 gadus veci jaunieši.

Vasaras skolas mērķis ir rosināt jauniešu izpratni par mākslas un kultūrvēsturiskā mantojuma daudzveidību un dažādību mūsdienīgajā pilsētas vidē. Jaunieši vasaras skolas laikā veidos ielu instalācijas, izmantojot Daugavpils cietokšņa kultūrvēsturisko mantojumu un arhitektūras elementus, cietokšņa reljefu.

Jaunieši 4 dienu laikā praktiski un aktīvi darbojoties, izzinot un analizējot apgūs dažādas mākslas tehnikas, kultūrvēstures un mākslas vēstures zināšanas.

Dalība vasaras skolā ir bez maksas, centrs nodrošinās ēdināšanu un nepieciešamos materiālus darbam.

Pieteikšanās vasaras skolai „Fokusā māksla” notiek līdz 2014. gada 10. jūlijam. Pieteikuma anketa atrodama Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mājaslapā www.rotkocentrs.lv  sadaļā „Konkursi”.

Kopā ar pieteikuma anketu jāiesniedz pieteikuma darbs. Pieteikuma darba uzdevums ir izveidot zīmējumu vai instalāciju, kas iekļausies Daugavpils cietokšņa arhitektūrā un ainavā. Zīmējums var būt jebkurā mākslas tehnikā (grafitī, glezniecība, grafika u.c.). Zīmējuma vai instalācijas skices izmērs A3 formāts, ar domu, ka dabā tas būs 1x1,7 m liels. Jāiesniedz grafiskā (lineārā) skice un zīmējums krāsās.

Darbu un aizpildītu pieteikuma anketu līdz 10. jūlijam sūtīt uz e-pastu viktorija.kozlovska@daugavpils.lv  ar norādi „Vasaras skolai” vai iesniegt personīgi līdz 10. jūlijam plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, Mihaila iela 3, Daugavpils.

Jautājumu gadījumā, lūdzam sazināties ar mācību projekta vadītāju Viktoriju Kozlovsku: tālr. 65430273, 26956160, e-pasts: viktorija.kozlovska@daugavpils.lv .