Goethe_institut_logo_horizontal_green__original

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs un Vācu filoloģijas katedra Latgales reģiona 15 jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem rīko bezmaksas vasaras skolu integrētai vācbaltu kultūras un vācu valodas apmācībai.

Vasaras skolas audzēkņi iegūs jaunu pieredzi darbā ar vēstures avotiem, pilnveidos vācu valodas prasmi, zināšanas par vācu kultūru, kā arī saņems apliecinājumu par dalību nodarbībās.

Jauniešu vasaras skola notiks Daugavpilī no 2014. gada 7. jūlija līdz 11. jūlijam (iebraukšana – 6. jūlijs, izbraukšana – 12. jūlijs).

Interesentiem tiks organizētas darba grupas, vācu valodas un kultūras pārstāvju vadītās radošās un informatīvās darbnīcas, lekcijas par vācbaltiešu vēsturi Daugavpils novadā.

Visas nodarbības notiks vācu valodā.

Pieteikties vasaras skolai var līdz 2014. gada 30. maijam plkst. 12:00, sūtot pieteikumu vācu valodā uz e-pastuvvtc@du.lv (dokumenta formāts .doc-, .rtf- vai .txt-) ar šādiem datiem:

- vispārīgā informācija (pieteicēja vārds, uzvārds, dzimšanas datums, dzīvesvietas adrese, e-pasta adrese, mobilā tālruņa numurs);

- pieteicēja valodu prasmes līmeņa norāde, īss dzīves gājums;

- par vācbaltu kultūru un vācu valodu interesējošie jautājumi.

Dalībnieku atlase apmācībām tiks veikta, pamatojoties uz iesūtītajiem pieteikumiem, un rezultāti tiks paziņoti 30. maijā.

Vācu valodas un kultūras vasaras skolu finansiāli atbalsta Gētes institūts Rīgā un Daugavpils Universitāte.

Papildu informācija:

Nataļja Demjaņenko
Daugavpils Universitātes
Humanitārās fakultātes
Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i.
tālr.: + 371 654 26 535; + 371 26896280
e-pasts: natalja.demjanenko@du.lv