Spkc_original

Jaunatnes departamnents atbalsta Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un vēlas aktualizēt informāciju par SPKC sagatavoto informatīvo materiālu par sintētiskajiem kanabinoīdiem (sintētiskomarihuānu). Iespējams daļa no jauniešu un skolotāju šo materiālu jau ir redzējuši arī drukātā formātā.


Materiāls sniedz ieskatu sintētisko kanabinoīdu definīcijā, iespējamos iemeslos, kādēļ to lieto, sastāvdaļās, iedarbībā uz organismu, kā arī to lietošanas bīstamību.

 Narkotiskās vielas Latvijā kļūst arvien pieejamākas, pieaug to lietotāju skaits gan pusaudžu, gan bērnu vidū. Pēc 2011.gada Eiropas Savienības jauniešu pētījuma datiem1 var secināt, ka Latvija legālo apreibinošo vielu lietošanas biežuma ziņā ierindojas otrajā vietā uzreiz aiz Īrijas. Latvijā visbiežāk jaunās psihoaktīvās vielas lieto jaunieši vecuma grupā no 15 līdz 24 gadiem. Jauno psihoaktīvo vielu lietošana īpaši izplatīta ir izklaides vietu apmeklētāju vidū – to ir pamēģinājuši aptuveni 18% no apmeklētājiem.

 

Atgādinam, ka Centra mājaslapā (www.spkc.gov.lv) ir pieejami papildus informatīvi materiāli par atkarības vielām – pētījumu rezultāti, statistikas dati, ikgadēji ziņojumi u.c.


Pielikumā informatīvs buklets.

Piesaistītie faili: